Frka s Dick i Jane - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Frka s Dick i Jane

Frka s Dick i Jane

Fun with Dick and Jane (2005.)

Sony Pictures / Blitz film i video

90' akcija, komedija, krimi

Režija:           Dean Parisot

Uloge: Jim Carrey, Tea Leoni, Alec Baldwin, Richard Jenkins, Angie Harmon, John Michael Higgins, Richard Burgi, Carlos Jacott, Aaron Michael Drozin, Michelle Arthur, Stacey Travis, Jullian Dulce Vida, Stephnie Weir

Scenario:        Nicholas Stoller, Gerald Gaiser

Producent/i:   Imagine Entertainment

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Frka s Dick i Jane

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.44
18
0.00

crni sj. 04.09.2006 Ocjena recenzije : 2.0

Jim profesionalac

Solidna komedija za sve i svakoga,pogotovo Jim fanove.
Atmosfera:4;zafrknuta američka obitelj iz srednjeg staleža.
Slika:4;solidno
Zvuk:4;vrlo dobra glazba i efekti.
Gluma:4;vrlo dobar "profesionalizam" s obzirom na žanr.
Tema:3;jadni ameri su najjači ameri!!
Poruka filma:Od bogataša do siromaha-pljačkaša do nemilosrdnog pravednika za 80 minuta uz dosta smijeha i gegova;
ONLY in USA!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maggie_the cat 20.07.2006 Ocjena recenzije : 2.0

kako se nabrzaka izvuć iz krize

Slažem se sa recenzijom APP -a. Film nije loš za odmaranje i u priliku je smješan, ali kao što je već spomenuto nisu potpuno iskorištene Carryjeve sposobnosti te je film mogao biti i kudikamo smješniji.
Pohvala i Tei Leoni, jer me ugodno iznenadila.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 03.07.2006 Ocjena recenzije : 4.0

Premalo pravog Jim Carreyja

Nakon nekoliko relativno uspješnih ozbiljnijih filmova, kojima se pokušao dokazati kao ozbiljan glumac, Carrey se vraća onome što najbolje radi-komediji. Iako se radi o solidnom filmu, ipak ovaj uradak nije u rangu s njegovim filmovima poput ''Glup i gluplji'', ''Ace Ventura'', ''Ja,ja i Irena'' ili ''Lažljivac''.
Iako film ima svojih svijetlih trenutaka, mislim da je ipak malo prostora ostavljeno Carreyju i njegovoj improvizaciji što je glavna karakteristika njegovih filmova. Kao prvo,dojma sam da se previše vremena filma potrošilo na opisivanje financijske propasti Carreyjeve firme i njegove obitelji što dovodi toga da se Dick i njegova žena odluče za kriminal, a malo na smiješne pokušaje njihovih ''pljački''.
Upravo taj dio filma, koji prikazuje njihove manje-više uspješna razbojstva, je najkvalitetniji i najsmiješniji dio filma. Na DVD-u je nekoliko izbačenih scena raznih pljački koji su presmiješne i zaslužile su mjesto u filmu (pogotovo scena pljačkanja trgovine igračaka).
Ostatak filmske ekipe (kao i cijeli film) zaslužuje osrednju ocjenu, gdje posebno jedino treba izdvojiti Teu Leoni, koja odlično parira Carreyju kao njegova žena i partner u zločinu.
Krajnji zaključak je da relativno neiskusni redatelj Parisot (uglavnom radio na TV serijama) nije znao iskoristiti sav potencijal Carreyja i Leone, a nama je ostalo nadati se da će Carrey u svom idućem filmu biti u puno boljem izdanju.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: