Samci - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Samci

Samci

Singles (1992.)

Warner Bros. / ISSA

99 min. komedija, drama, romansa

Režija:           Cameron Crowe

Uloge: Bridget Fonda, Campbell Scott, Kyra Sedgwick, Sheila Kelley, Matt Dillon

Scenario:        Cameron Crowe

Producent/i:   Cameron Crowe, Richard Hasimoto

Linkovi: imdb

Samci

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.36
11
0.00

lars von trier fan 15.09.2005 Ocjena recenzije : 2.33

JAKO, JAKO DOBRO

Kao prvo, moram istaknuti da nisam nikada bio, niti sam sada ljubitelj grunge glazbe. I prema tome, logično je da me ovaj film nije oduševio. Ali nikako ne mogu reči da je film loš, naprotiv, nad prosječan je. Ovaj film je ustvari prikaz mladih ljudi koji žive u eri grunge glazbe. Iako je komedija, sigurno se nećete kočiti od smijeha. Film ima komičnih trenutaka, ali ipak premalo. Bridget Fonda, Campbell Scott, Matt Dillon i Kyra Sedgwick daju odlične uloge. Cameron Crowe ovdje režira vrlo dobro, premda se bolje iskazao u Koraku od slave (Almoust Famous). Ukratko, radi se o vrlo dobrom filmu koji će se najviše svidjeti fanovima grunge glazbe.

Ocjena filma: 4

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Ana_77 25.08.2005 Ocjena recenzije : 3.0

What took you so long...

Jedan od najboljih filmova devedesetih, film koji se može gledati milijun puta i opet će bit genijalan! Ima sve što jedan film treba imati: dobru ekipu, dobar soundtrack, slatko-gorku priču pomiješanu s elementima komedije, ono nešto s čim se svatko može identificirati- we've all been there, done that... a uz to odlično prikazuje grunge-generaciju, odnosno posveta je toj generaciji. Neprocijenjivo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

pupica 06.11.2004 Ocjena recenzije : 3.33

KARIRANE KOŠULJE I KURT COBAIN

Bila su to vremena..imala sam malo godina,još manje pameti a svakog zida mi se smijao moj najdraži Kurt Cobain.Naravno,nitko mi nije razumio,osim njega..a onda je došao taj film koji mi je pokazao da ima drugih kariranih košulja koje nemaju pojma ništa,isto kao ni ja.Nafascinantnija mi je rečenica od B.Fonda:kad sam bila mlađa mislila sam da ću sa 22 god. imati hrpu djece a eto..ona konobarica.Meni se u to vrijeme 22 godine činilo jako jako daleko u budućnosti,a eto,sad sam starija od svih likova u filmu a još uvijek nemam svoj svemirski brod i troje djece..
Nakon nekog vremena sam bacila sve karirane košulje,skimula Kurta sa zida ali svoju staru,pohabanu,skoro da i nema zvuka video kazetu "Samaca" neću nikad baciti.Tek toliko da se povremeno sjetim..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

beer 13.03.2004 Ocjena recenzije : 1.0

Što stariji to bolji..

Cameron Crowe je danas jedan od najinteresantnijih autora u "tvornici snova", a njegov prvi uspješniji uradak sa svakim gledanjem je sve bolji. Ili je to nostalgija za nekim drugim vremenima:)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dinavus 11.02.2004 Ocjena recenzije : 2.75

Kad sam imala 16

ili nešto slično, više ili manje, ovaj me film jako dirnuo. Iz sentimentalnih razloga ne mogu mu dati ništa manje od 5...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: