Gotovo najbolje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gotovo najbolje

Gotovo najbolje

Second Best (1994.)

Warner Bros. Pictures Distribution

105' drama

Režija:           Chris Menges

Uloge: William Hurt, John Hurt, Jane Horrocks, Prunella Scales, Keith Allen, Sophie Dix, Nathan Yapp

Scenario:        David Cook

Producent/i:   Dixie Linder, Arnon Milchan, Sarah Radclyffe

Zemlja:          VB, SAD

Linkovi: imdb

Gotovo najbolje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Desetogodišnji James cijelo je djetinjstvo proveo u dječjim domovima i lošim obiteljima i nikad nije imao normalnu obiteljsku situaciju, u kojoj bi ga roditelji voljeli.

Još od najranijeg djetinjstva često je bio svjedok  svađama svojih roditelja, a buntovni ga je otac John  nekoliko puta oteo iz doma i s njim u neljudskim uvjetima živio duboko u šumi. Sve je to na Jamesa ostavilo teške psihičke posljedice.

S druge strane povučeni Graham Holt, osamljeni šef pošte iz provincijskog gradića u Walesu,  želi posvojiti dijete. Socijalna radnica Debbie i njezin kolega Bernard mu nakon temeljite provjere na probni rok odluče povjeriti Jamesa. Za razliku od dječaka, Graham je odrastao zagušen ljubavlju posesivnih roditelja, koji su od njega stvorili plahu i emotivno nesigurnu osobu.

Teško uspostavljajući odnose sa suprotnim spolom, Graham je nakon majčine smrti preuzeo brigu o teško bolesnom ocu Edwardu. Graham i James, karakterno iznimno različiti, nikako ne mogu uspostaviti dobar odnos Ipak, nakon što jedan u drugom postupno uspiju pronaći emotivne oslonce, uskoro umre Grahamov otac Edward, a u Jamesov se život ponovo vraća biološki otac, teško bolestan od AIDS-a.