Serenity: Bitka za budućnost - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Serenity: Bitka za budućnost

Serenity: Bitka za budućnost

Serenity (2005.)

Universal Pictures / Blitz film i video

119' akcija, avantura, ZF

Režija:           Joss Whedon

Uloge: Nathan Fillion, Gina Torres, Alan Tudyk, Morena Baccarin, Adam Baldwin

Scenario:        Joss Whedon

Producent/i:   Chris Buchanan, Alisa Tager, David V. Lester

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Serenity: Bitka za budućnost

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.13
16
0.00

Kapetan malenog svemirskog broda postao je tražena lovina nakon što je ukrcao bjegunku iznimnih telepatskih sposobnosti.

Nekih 500 godina u budućnosti sada već koloniziranom galaksijom upravljaju ujedinjene snage, tzv. Alliance koji je pobijedio u ratu protiv pobunjenika. Po završetku galaktičkog građanskog rata, u kojem je sudjelovao na gubitničkoj strani, kapetan Malcolm 'Mal' Reynolds odlučio je za kruh zarađivati krijumčarenjem na malo uz pomoć svoje letjelice Serenity i svoje odane posade.

Jednog dana na brod se ukrcava traumatizirana River i doktor Simon Tam koji ju je spasio iz okova totalitarne vlasti u čijem se zatočeništvu našla. Psihički nestabilna River posjeduje iznimne telepatske sposobnosti zbog čega se i našla u zatočeništvu.

Posada broda u međuvremenu se bavi standardnim aktivnostima. Na jednom ih zadatku napadaju čudovišni Reaversi, ljudi koji su malo skrenuli i pretvorili se u kanibale. Nakon što dvoje traženih putnika odluči napustiti brod, River doživljava napadaj u kojem umalo ubije kapetana Reynoldsa. Tada izusti ime 'Miranda' što je, pokazat će se, ključ misterije koju krije.

Ova će vas premisa zasigurno podsjetiti na 'The Chronicles of Riddick'. Režiju i scenarij potpisuje tvorac serije 'Buffy the Vampire Slayer' koji je šefove Universala uspio nagovoriti da mu povjere 45 mil. USD kako bi snimio cjelovečernju verziju svoje kratkovječne serije 'Firefly' koja je trajala samo 11 epizoda.

i.k.