Zvonar crkve Notre Dame 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zvonar crkve Notre Dame 2

Zvonar crkve Notre Dame 2

The Hunchback of Notre Dame II (2002.)

Walt Disney Home Video / Continental film

68' avantura, animirani, obiteljski

Režija:           Bradley Raymond

Uloge: Haley Joel Osment, Jason Alexander, Jennifer Love Hewitt, Tom Hulce, Paul Kandel, Demi Moore

Scenario:        Flip Kobler, Cindy Marcus, Jule Selbo

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Zvonar crkve Notre Dame 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
2
0.00

Zvonar Quasimodo ovoga se puta sukobljava sa zlim vlasnikom cirkusa koji planira ukrasti vrijedno zvono katedrale Notre Dame.

Prvu polovicu novog tisućljeća u Disneyu su obilježili direct to video nastavci starijih klasika i nešto novijih hitova. Taj trend nastavlja i Quasimodo (Tom Hulce), zvonar i zaštitnik crkve Notre Dame koji se susreće sa novim problemima nešto drugačije prirode.

Glavni negativac ovoga je puta vlasnik cirkusa Sarousch, majstor čarolije koji namjerava maznuti veliko zvono optočeno draguljima iz katedrale Notre Dame. U tome bi mu trebala pomoći prelijepa Madellaine (Jennifer Love Hewit), Esmeraldina (Demi Moore) prijateljica i Sarouschova pomoćnica.

Na strani simpatičnog zvonara je Esmeraldin sinčić Zephyr (Haley Joel Osment) koji mu pomaže u borbi protiv zlog neprijatelja. Na Quasimodu je da spriječi zlog Sarouscha i vrati Madelliane na pravi put.

Prilično impresivna postava glumaca koji su posudili glasove svakako pridonose kvaliteti filma čija je poruka ostala ista.

i.k.