Zgodna žena - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zgodna žena

Zgodna žena

Pretty Woman (1990.)

Buena Vista Pictures Distribution / Continental film

119' komedija, romansa

Režija:           Garry Marshall

Uloge: Richard Gere, Julia Roberts, Ralph Bellamy, Jason Alexander, Laura San Giacomo

Scenario:        J.F. Lawton

Producent/i:   Laura Ziskin, Arnon Milchan, Steven Reuther

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Zgodna žena

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.39
49
0.00

Naoko izklišejizirana priča o ljubavi koja pobjeđuje klasne razlike ispala je nešto više od toga ponajprije zahvaljujući Richardu Gereu i Juliji Roberts.

Film koji je lansirao Juliju Roberts u zvjezdanu orbitu pomalo je bajkovita priča o prostitutki i biznismenu, dvoje ljudi iz potpuno različitih svjetova koji pronalaze ono nešto što bi ih moglo usmjeriti u istom pravcu.

Richard Gere je Edward Lewis, bezkompromisni poslovni čovjek čija je specijalnost preuzimanje tvrtki te njihovo cjepkanje i daljnja prodaja. U sklopu najnovijeg zadatka putuje u Los Angeles te se odlučuje opustiti u društvu prostituke. Na njegov poziv odgovara mlada i lijepa Vivian Ward (Julia Roberts) koja mu se vrlo brzo svidi te ju poziva da provedu zajedno cijeli tjedan. Ipak ne bi bilo u redu da se čovjek poput njega na fancy banketima pojavljuje sam. Kemija između Edwarda i Vivian vidljiva je već nakon prve noći što ih ponuka na preispitivanje njihove za sada poslovne suradnje.

S jedne strane imamo poslovnog čovjeka koji je napokon pronašao svježu osobu koja ga veseli i s kojom se ugodno provodi dok s druge gledamo mladu djevojku koja vidi svoju šansu za veliki zaokret i, vrlo vjerojatno, bolju budućnost u naručje čovjeka kojeg voli. No, naravno, nije sve baš tako jednostavno. Ipak je to Julija Roberts.

i.k.