Šuška se, šuška! - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Šuška se, šuška!

Šuška se, šuška!

Rumor Has It (2005.)

Warner Bros. / ISSA film i video

96' komedija, drama, romansa

Režija:           Rob Reiner

Uloge: Kevin Costner, Jennifer Aniston, Mena Suvari, Shirley MacLaine, Kathy Bates, Richard Jenkins, Mark Ruffalo

Scenario:        Ted Griffin

Producent/i:   Paula Weinstein, Ben Cosgrove

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Šuška se, šuška!

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.53
17
0.00

...da Jennifer Aniston voli Duška! Ne, Rossa iz Prijatelja...Brada Pitta...Vincea Vaughna...Kevina Costnera? Komedija o 'Diplomcu', obitelji i vezama

Priča filma temelji se na dosjetki da je kultni film 'Diplomac' rađen prema stvarnim događajima i da unuka legendarne Mrs. Robinson odlučuje razotkriti tračeve i razjasniti pravu istinu. Sarah Huttinger (Jennifer Aniston) dolazi na vjenčanje svoje mlađe sestre Annie (Mena Suvari) u Pasadenu, gdje živi njena obitelj, ali i pravi autor knjige Diplomac, po kojoj je snimljen istoimeni film. Cijelo mjesto šuška da su roman i film rađeni prema stvarnim ličnostima i Sarah sumnja da je riječ o njenoj obitelji.

Ispituje svoju baku, Katharine (Shirley MacLaine) o vezi koju je njena majka imala sa Beauom Burroughsom (Kevin Costner), internetskim milijunašom koji je vjerojatno bio inspiracija za 'Diplomca', dakle bio je ljubavnik i njene bake i njene majke - možda je čak i njen pravi otac! Umjesto udaje za svog dosadnog zaručnika (Mark Ruffalo), Sarah odlazi istražiti aferu svoje obitelji, a kad upozna šarmantnog Beaua, čini se da će i ona ponoviti skandal iz prošlosti...

Pri kraju filma komedija se pretvara u melodramu, ali ni kritičari ni publika nisu se ni smijali ni plakali. Hvalila se samo gluma Shirley MacLaine i Kevina Costnera, a reference na 'Diplomca' samo su odmogle filmu jer se neizbježno uspoređivao s tim klasikom.

Osim komplicirane fabule vezane uz tračeve i nastanak 'Diplomca', ovaj film ima i svoje tračeve i svoju priču o nastanku. Naime, redatelja koji je trebao snimati ovaj film, scenarista Teda Griffina, zamijenio je drugi režiser, Rob Reiner, na samom početku snimanja. Šuškalo se da je razlog zamjene miješanje Kevina Costnera, koji je stalno na setu javno kritizirao Griffina (kojemu je ovo trebao biti debi) i odbijao suradnju s njim.

Još jedan od tračeva je da su uloge Beaua i Katharine trebali igrati Dustin Hoffman i Anne Bancroft, ponavljajući uloge iz 'Diplomca'. Bancroftica je u međuvremenu umrla, a Hoffman je, sretan, bio zauzet drugim projektima pa se to ni nije moglo ostvariti.

p.h.