Punkeri - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Punkeri

Punkeri

SLC Punk! (1998.)

Sony Pictures Classics / VTI

97' komedija, drama

Režija:           James Merendino

Uloge: Matthew Lillard, Michael Goorjian, Annabeth Gish, Jennifer Lien, Christopher McDonald

Scenario:        James Merendino

Producent/i:   Jan De Bont, Michael Peyser, Andrea Kreuzhage

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Punkeri

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
2
0.00

Okorjeli punker usred konzervativne, mormonske zajednice Salt Lake Cityja prisiljen je odabrati između budućnosti u odjelu i... ničega.

Buntovništvo, anarhija, Ramonesi, Dead Kennedys...punk! Dobro, možda nije dobra definicija no to je to, životni stil Stevea (Matthew Lillard), buntovnički nastrojenog mladića za kojeg se baš i ne može reći da se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme. Steve, naime, živi u uporištu Mormonaca, nadasve konzervativnom Salt Lake Cityju.

Njegova se svakodnevnica sastoji uglavnom od tulumarenja, sitnih krađa, rock koncerata, premlaćivanja lokalnih klinaca i još tulumarenja. Kažu da sve što je lijepo kratko traje što vrijedi i za njegove istomišljenike koji stare i okreću se ozbiljnom životu dok Steve i dalje stoji na mjestu. Njegov otac, inače bivši hippie, također se isfuravao na sličan životni stil no na kraju je upisao pravo na Harwardu što savjetuje i sinu.

Zgrožen samom pomisli da će iz prljave odjeće uskočiti u odjelo Steve odmah odbacuje ovu opciju ostajući vjeran svojim životnim uvjerenjima no sve to ga natjera da ih ponovno preispita. Zamislite ostarjelog pankera usred Salt Lake Cityja, kose ofarbane u plavo (plavo plavo) u potrazi za mladim snagama :)

Sama činjenica da je Salt Lake City mjesto radnje filma koji se bavi punk pokretom dovoljno je intrigantna, a uz to ćete dobiti odgovor na pitanje kako je izgledao Matthew Lilliard u preScooby fazi?

i.k.