Dobro jutro, Vijetnam - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dobro jutro, Vijetnam

Dobro jutro, Vijetnam

Good Morning, Vietnam (1987.)

Touchstone Home Video / Continental film

119' komedija, drama, ratni

Režija:           Barry Levinson

Uloge: Robin Williams, Forest Whitaker, Tung Thanhtran, Chinatara Sukapatana, Bruno Kirby

Scenario:        Mitch Markowitz

Producent/i:   Mark Johnson, Larry Brezner, Ben Moses

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Dobro jutro, Vijetnam

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.71
7
0.00

Robin Williams je komičar kojeg će životni put odvesti sve do ratom zahvaćenog Vijetnama gdje preuzima ulogu D.J.-a na vojnoj radio postaji.

Iako će ga neki svrstati u isti koš sa 'Platoonom' i 'Full Metal Jacketom' koji su oživili Vietnamski rat u drugoj polovici osamdesetih film Barryja Levinstona po mnogočemu se razlikuje od žanrovskih mu polukolega.

Pratimo Adriana Cronauera (Robin Williams), standup komičara koji se cijeli život skriva iza štita koji je stvorio oko sebe odajući sliku nepokolebljivog veseljaka. Prebačen je u Saigon u ratom pogođenom Vietnamu sa zadatakkom vođenja vojne radio postaje uz umjerenu dozu humora ne bi li se razveselilo umorne ratnike.

U vrlo kratkom roku Adrian stiče veliku popularnost među vojnicima no ne nailazi na odobravanje nadređenih kojima se ne sviđa njegov sve samo ne vojnički pristup. Cronauer pak slobodno vrijeme provodi upoznavajući lokalno stanovništvo, a pronalazi vremena i za flert sa lokalnom ljepoticom. Različite emocije koje se gomilaju u njemu prisiljavaju ga da izađe iz svoje čahure i priključi se stvarnosti.

i.k.