Palača s rešetkama - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Palača s rešetkama

Palača s rešetkama

Brokedown Palace (1999.)

20th Century Fox Distribution

100' drama

Režija:           Jonathan Kaplan, Bruce Meade

Uloge: Claire Danes, Kate Beckinsale, Bill Pullman, Jacqueline Kim, Lou Diamond Phillips

Scenario:        Adam Fields, David Arata

Producent/i:   A. Kitman Ho, Adam Fields, Lope V. Juban Jr

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Palača s rešetkama

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.71
7
0.00

citadel 28.05.2009 Ocjena recenzije : 0.0

solidno

Priča o dvije djevojke koji idu u provod na drugu stranu svijeta i upadnu u velike nevolje sigurno je dosta puta obrađena. U ovome slučaju, ovaj film je dosta osvježavajući i barem vizualno originalan i odmaknut od američkog urbanizma u daleki Tajland.
Meni je zamjerka što su dvije djevojke tako naivno strpane u zatvor kao da se radi o nekakvim narko miljeima a zapravo o obične mlade dvije djevojke koje naoko i izgledaju posve nevine, ali dobro, to je tajlandsko podneblje sklono strogoči i nemilosrdnosti.
Iako se 90% filma događa u zatvoru ovaj film mi ne djeluju niti ne ostavlja nekakav dramatičan zatvorski utisak. Cure kao da se nalaze u nekome kineskome staračkom domu ili hotelu s pola zvjezdice. Stalno se šetkaraju, brbljaju na telefon i smucaju po dvorištu u crvenim tunikama. Tu valjda redatelj nije htio stvoriti dramatičnu stranu samog zatvora vjerovatno das se gledatelju ne smuči kroz što prolaze dvije zgodne djevojke. U prvom planu su emocije djevojaka dok je atmosfera zatvora gurnuta u pozadinu. Također je glazba, iako na momente dirljiva, nekako nepoklapajuća za zatvorsko okruženje. Kraj je zbrzan i sve se razriješi u par scena dok je sredina razvučena. Nekako mi se učinilo da je nešto tu nedorečeno i zapostavljeno. Možda filmu fali više dramatičnosti ali to je izbjegnuto vjerovatno iz razloga što su dva glavna lika zapravo dvije djevojke. Ovaj film se i ne trudi biti Papillon (kultni zatvorski film). U svakom slučaju, film nije predug niti zamoran i dosta osvježavajuće tematike i naravno solidno odglumljen. I što je neobično na kraju se događa polu happy-end i navodi gledatelja da se zamisli nad time što prijateljstvo u biti sa sobom donosi. Dakle, film nudi i neke poruke koji nisu baš nebitne. I ako putujete u daleke zemlje pazite u koga imate povjerenja.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dmode 29.12.2006 Ocjena recenzije : 1.0

2 palca gore !!!

A perfect summer/A perfect stranger/A perfect set up!!!
Claire Danes i Kate Beckinsale su neodoljive, izvrsne, lijepe...
Kada se među njima pojavi jedan stranac, sve se mijenja... njihovo najbolje ljeto postaje najgore...
Situacija u kojoj su se našle prikazana je vrlo vjerno i kvalitetno bez nekakvih ne realnih gluposti.
Bill Pullman je prikazan u malo humorističnijem svijetlu što definitvno podiže film da ne padne u totalnu depresiju.
Brokedown Palace me uvelike podsjeća na Return To Paradise (Vince Vaughn, Anne Heche, Joaquin Phoenix) koji obrađuje istu temu al na malo drukčiji način.
Posebice bi još spomenuo glazbu u Brokedown Palace jer je odabrana kako treba (P.J.Harvey, Delerium, Sarah Brightman - Deliver Me...).

2 palca gore za ovaj film.. svakako pogledati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: