Tommy Boy - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tommy Boy

Tommy Boy

Tommy Boy (1995.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

97' komedija

Režija:           Peter Segal

Uloge: Chris Farley, David Spade, Brian Dennehy, Dan Aykroyd, Bo Derek

Scenario:        Bonnie Turner, Terry Turner

Producent/i:   Robert K. Weiss, Lorne Michaels, Barnaby Thompson

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Tommy Boy

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Jedan od vrhunaca karijere pokojnog komičara Chrisa Farleya nedvojbeno je ova komedija u kojoj glumi ulogu kao stvorenu za njega - idiota.

Suradnja Saturday Night Live dueta David Spade - Chris Farley trajala je kratko. Glavni razlog raspada ovog prilično uspješnog partnerstva iz 'Tommy Boya' i 'Black Sheepa' Farleyeva je iznenadna smrt nakon predoziranja 1997. godine.

Farley glumi Tommy 'Boy' Callahana, nestašnog mladića koji je nakon sedam godina studija napokon diplomirao sa navučenom dvojkom što je pak njegovog oca Big Toma (Brian Dennehy) ispunilo oduševljenjem. Nedugo nakon vjenčanja sa drugom ženom Big Toma pogađa srčani udar te završava pod zemljom.

Tako će se Tommy posve neočekivano naći u ulozi vlasnika uhodanog posla trgovine cipelama, ponosa mjesta u kojem živi. Tommyjev glavni konkurent Ray Zalinksy (Dan Aykroyd) učiniti će sve ne bi li uništio ljutog rivala.

Pohvalno je da je Tommy svjestan svoje neizmjerne gluposti pa, ako ništa drugo, ne živi u uvjerenju da je sposoban voditi tvrtku. Odlučuje se na putovanje kako bi uvjerio brojne mušterije da je usprkos smrti njegovog oca firma u sigurnim rukama. Na putovanju mu se pridružuje očev računovođa (David Spade) u ulozi tutora.

Početak je to road tripa prepunog netrpeljivosti, no zajednički interesi prevladat će početne nesuglasice, a ni brojne komične situacije neće izostati.

i.k.