Dugi oproštaj - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dugi oproštaj

Dugi oproštaj

The Long Kiss Goodnight (1996.)

New Line Cinema

120' akcija, avantura, triler

Režija:           Renny Harlin

Uloge: Geena Davis, Samuel L. Jackson, Yvonne Zima, Craig Bierko, Tom Amandes (II)

Scenario:        Shane Black

Producent/i:   Steve Tisch, Richard Saperstein, Michael de Luca

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Dugi oproštaj

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
3
0.00

Samantha Caine je mirna i povučena učiteljica u malom idiličnom gradu. Živi s osmogodišnjom kćeri Caitlin, koju obožava, a druži se s jednim mladićem.

Ona je prije osam godina nađena bez svijesti i ne sjeća se ničeg što joj se dogodilo prije toga. Ne zna uopće tko je i kakva joj je prošlost pa tako i ne zna tko je otac njezine kćeri. Uskoro dolazi Božić, a Samantha se autom zaleti u jelena. Udari se u glavu i počinju joj navirati sjećanja kao slike u bljeskovima.

Jelen je teško povrijeđen i neće preživjeti, a ona mu bez imalo ustručavanja zaokrene vratom. Na povratku kući, počne vrlo stručno baratati nožem. U tom trenu, netko joj provali u stan, no ona se obrani bez problema i probode provalnika. Zbog svih tih događaja, počne se brinuti o svojoj prošlosti i kako bi je istražila, unajmi privatnog detektiva Mitcha Henessyja.

Samantha sazna da je nekoć bila Charly, istrenirana vladina ubojica. Detektiv pronađe ime jednog čovjeka, koji joj je jednom poklonio knjigu s posvetom, a kad se s njim pokušaju sastati, napadnu ih ubojice. Postaje im jasno da joj život više nije siguran, otkad su određeni ljudi saznali da je živa.