Opasno plavetnilo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Opasno plavetnilo

Opasno plavetnilo

Into the Blue (2005.)

Sony Pictures Releasing, Continental film

110' akcija, avantura, triler

Režija:           John Stockwell

Uloge: Paul Walker, Jessica Alba, Ashley Scott, Josh Brolin, Scott Caan

Scenario:        Matt Johnson

Producent/i:   Peter Guber, Louis G. Friedman, Ori Marmur

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Opasno plavetnilo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.73
15
0.00

APP 29.08.2006 Ocjena recenzije : 4.33

gledljiva ljetna zabava

Ako se nalazite negdje na moru, a ne možete van zbog lošeg vremena, ili ako nemate tu sreću da možete otići na more, ovaj film je kao stvoren za ubiti vrijeme.
Osnovna ideja filma je bila nakrcati ga zgodnim i preplanulim djevojkama i dečkima, smjestiti ih na atraktivne Bahame, okružiti morskim psima i opakim dilerima droge, a sve to još začiniti kakvom-takvom pričom o zakopanom blagu i dobili ste ljetni filmić koji neće nikoga razočarati. Za muški dio gledatelja ovdje je nekoliko atraktivnih akcijskih sekvenci i prelijepa Jessica Alba koja većinu vremena provede u kupaćem kostimu, a za
ženski dio gledatelja tu je Paul Walker koji je (kao i Alba) većim dijelom filma gol do pasa i mokar. Čak i ako se radi i o malo zahtjevnijim i kritičnijim gledateljima, spomenuti dvojac će se pobrinuti da film ipak pogledaju do kraja.
Šalu na stranu, riječ je o solidnom ljetnom filmiću koji nema za cilj biti jedan od filmova o kojima će se godinama poslije pričati, nego jednostavno pružiti dva sata zabave. Zbog toga nemojte očekivati ni previše kvalitetnu (i pametnu) radnju i prvorazredne glumačke role (svi su svoj posao odradili korektno), nego jednostavno pustite mozak na pašu i pogledajte film bez velikih očekivanja.
Posebno bih istaknuo podvodne scene koje su snimljene na pravim lokacijama i sa pravim morskim psima koje izgledaju odlično, i na tome svaka pohvala cjelokupnoj filmskoj ekipi koja je odradila odličan posao.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

enigma47 10.07.2006 Ocjena recenzije : 1.0

Opasno.. zar je to...

Ubij bože filma. Pola podnaslova na filmu nedostaje, nezanimljiv, samo droga i droga. Da nema snimaka pod morem u stvarnom plavom moru to bi bila čista jedinica. Nemojte to gledati nikako. Producentu treba oduzeti licencu! Šteta paul walkera, i Jessice Albe što su glumili u toliko loše režiranom moviu. ah... neću dalje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tenib 04.07.2006 Ocjena recenzije : 0.0

ok

gotovo svaki kadar iz ovog filma mogli bi zaustaviti, uslikati i staviti kao poster na zid sobe, da nam malo rashladi ljetne dane.
nista posebno, ali zabavno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 23.06.2006 Ocjena recenzije : 3.0

Zabavan ljetni film

Ovo je savršen film za uvod u ove vruće ljetne dane,more,zgodne djevojke (i dečki),sunce,i sve to odlično i primamljivo snimljeno i upakirano u zabavan,lepršav i jednostavan summer akcić. Kamera i fotografija su svakako najveći plus ovoga filma,te će te zbilja uživati u vizualnom aspektu filma. Poželjet će te da se i sami nalazite na nekoj plaži,ispod palme ili u ugodnom moru u društvu suprotnog spola i jednostavno uživate u životu.
Još jedan plus zbog kojeg sam zbilja uživao u filmu je nastup Jessice Albe. Ja ju naprosto obožavam,a pošto je u 80% ovog filma ona u bikiniju,i film mi je onda bio bolji,pa se ocjena automatski diže za jedan. Znam,znam nije baš korektan način ocjenjivanja,ali ne mogu si pomoći hehe.
Priča filma iako nije nešto posebno inovativna (potraga za potonulim brodom,blago/zlato,dileri,droga itd.),ipak je kao što rekoh,jednostavna i zabavna za gledati,te ne zamara previše. Doduše film je mogao biti kraći nekih 15-20ak min.,jer ima nekih nepotrebno rastegnutih dijelova koji malo usporavaju ritam filma,no to se pak nadopunjuje kao što rekoh,vizualnim aspektom filma.
Gluma se ni po čemu ne ističe previše,svi su ravnopravni u svojim izvedbama,a ionako su producenti filma kod castinga vjerojatno išli više na fizičku privlačnost glumaca nego na talent,kojeg naravno svi oni neupitno imaju,ali ovdje jednostavno nije mogao doći do nekog pre velikog izražaja.
Režija je jako dobra,i kao što sam več spomenuo na početku, posebice su dobro snimljeni podvodni kadrovi. To me zapravo nit ne čudi kad je redatelj John Stockwell več snimio jedan film (pod)morske tematike, “Blue Crush” sa Zetom Jones u gl. ulozi,pa je znao što radi. A još veće priznanje za dobro obavljeni posao mu moram odati zbog okruženja u kojem je sniman film,morski psi u filmu su naime pravi.
Dakle,sve u svemu,radi se o jednom jednostavnom,zabavnom ljetnom filmu sa zgodnim glumicama i glumcima,koji će vam ugodno popuniti dva sata,te ga svakako preporučam svima u ovim vrućim danima.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kiks 04.04.2006 Ocjena recenzije : 4.0

zabavno

Film mislim da je remake jednog starog filma s Nick Nolteom,isto potopljeno blago,droga(opijum-heroin),ronioci,bad guys.Iako je film tipično američki(svi su lijepi,more je lijepo,jahte itd.),film će vam svakako pružiti dva sata dobre zabave.Ima napetosti ,dobrih fora , dobrih scena pod morem ,tete u badićima i sl.Ocjena 4 za sve one koji traže film za zabavu i samo zabavu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: