Noć u gradu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Noć u gradu

Noć u gradu

Night and the City (1992.)

20th Century Fox / Blitz film i video

104' drama

Režija:           Irwin Winkler

Uloge: Robert De Niro, Jessica Lange, Cliff Gorman, Alan King, Jack Warden

Scenario:        Richard Price, Gerald Kersh

Producent/i:   Harry Ufland, Mary Jane Ufland, Jane Rosenthal

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Noć u gradu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
2
0.00

U remakeu istoimenog noira iz pedesetih Robert DeNiro glumi odvjetnika koji čini sve ne bi li uspio kao boksački promotor.

Harry Fabian (Robert DeNiro) je ne odveć uspješni odvjetnik čija specijalnost su tužbe i nagodbe. Ljubaka sa konobaricom Helen Nasseros (Jessica Lange), ženom vlasnika omiljenog mu kafića na Manhattanu.

Nakon izgubljene parnice od lokalnog mafijaša/boksačkog promotora Harry sprema osvetu. Namjerava ga poraziti na njegovom teritoriju iako ne zna ništa o boksu. Ipak, zahvaljujući slatkorječivosti i snalažljivosti uspjeva pridobiti brata svog neprijatelja. On mu pomaže u procjeni mladih talenata, unajmljivanju dvorane i ostalim tehnikalijama.

To će ga dovesti u dugove do grla, a na vratu mu je i žena koja planira ostaviti muža i pokrenuti vlastiti posao za što joj treba dozvola za točenje alkohola.

Film je baziran na istoimenom naslovu Julesa Dassina s polovice prošlog stoljeća. DeNirov je lik tamo bio džepar koji se nastojao probiti do hrvačkog ringa, a glumio ga je Richard Widmark.

i.k.