Igra - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Igra

Igra

The Game (1997.)

PolyGram Filmed Entertainment / Continental film

128' avantura, triler, misterija

Režija:           David Fincher

Uloge: Michael Douglas, Sean Penn, Deborah Kara Unger, James Rebhorn, Peter Donat, Carroll Baker, Anna Katarina, Armin Mueller-Stahl, Charles Martinet, Scott Hunter McGuire

Scenario:        John D. Brancato, Michael Ferris

Producent/i:   Jonathan Mostow

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Igra

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.26
35
0.00

Michael Douglas u ulozi surovog biznismena pod ravnanjem Davida Finchera u misterioznoj igri garancija su dobrog trilera.

Nakon što se u 'Wall Streetu' Olivera Stonea dokazao u ulozi bešćutnog kapitalista koji će zagaziti sve pred sobom ne bi li došao do uspjeha slična mu je uloga pripala i u filmu Davida Finchera koji je nakon i više nego dobro prihvaćenog uznemirujućeg trilera 'Sedam' u ruke dobio zanimljiv scenarij i veliki budžet na raspolaganje.

Michael Douglas je Nicholas Van Orton, prebogati bankar iz San Francisca, kontrol freak koji je život posvetio zgrtanju ogromnih količina novca gotovo potpuno zapostavivši sve drugo. To ga je dovelo u situaciju da 48. rođendan slavi potpuno sam u raskošnom domu. Upravo dvije godine prije nego što će navršiti pedesetu njegov je otac počinio samoubojstvo što ga natjera na razmišljanje i prihvaćanje ponude koju mu mlađi brat Conrada (Sean Penn) iznosi.

Odlazi u tvrtku CRS, specijaliziranu instituciju koja klijentima pruža unikatnu vrstu zabave u vidu igre za sudjelovanje u kojoj valja proći brojne psihološke i fiziološke testove. Nicholas uspješno prolazi testvoe i ulazi u igru o kojoj ne zna baš ništa. Sve počinje sitnim nepodopštinama da bi mu se život pretvorio u pravi pakao iz kojeg nema izlaza.

Uskoro biva otet i drogiran, doživljava prometnu nesreću, a spiker s televizije mu se direktno obraća. Sumnjajući da je sve to dio velike zavjere kreće u potragu za istinom što će se pokazati kao nimalo lak zadatak. Pomoći mu može jedino prelijepa konobarica (Deborah Kara Unger) no i ona je na njegovoj listi osumnjičenih. Komu vjerovati, to je pitanje.

i.k.