Bijeli oleander - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bijeli oleander

Bijeli oleander

White Oleander (2002.)

Warner Bros. Pictures Distribution

109' krimi, drama, psihološki

Režija:           Peter Kosminsky

Uloge: Michelle Pfeiffer, Alison Lohman, Robin Wright-Penn, Renee Zellweger, Billy Connolly, Bill Murray

Scenario:        Mary Agnes Donoghue

Producent/i:   Kristin Harms, Stacy Cohen, EK Gaylord II

Zemlja:          SAD, Njemačka

Linkovi: imdb

Bijeli oleander

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.46
13
0.00

Astrid priča svoju životnu priču od kraja, jer, kako kaže, na početku još nije znala što je važno.

Njena majka Ingrid, prekrasna i talentirana žena, bila je slikarica i od malena je učila Astrid ljepotama umjetnosti i životnoj poetici da bude kreativna i slobodna. Ona je također darovita i slobodno vrijeme uglavnom je provodila crtajući. Bile su jako bliske, što zbog Astridinog divljenja majci, što zbog razgovora o njenim ljubavnim problemima.

Kad se majka zaljubi u Barrya, počinje je opsjedati ljubomora i bijes što on provodi vrijeme s drugim ljudima. Posumnja da je vara i s Astrid pođe k njemu kući. Djevojčica je čeka u automobilu, a kad se majka nakon nekog vremena vrati, kaže joj da su vodili ljubav, ali da je morala otići jer on sad ima sastanak s drugom ženom.

No te večeri, policija im dolazi u kuću i optuži Ingrid da je ubila Barrya. Astrid ne vjeruje da je njena majka to u stanju učiniti, no osuđuju je na 35 godina zatvora, a Ingrid daju na udomljavanje. Njena prva udomiteljska obitelj je jako čudna. Starr je bivša ovisnica i striptizeta s dva sina i jednom usvojenom tinejđerkom, a živi s Rayem.

On počne zavoditi Astrid i Starr je iz ljubomore rani pištoljem. Nakon toga, djevojčica odlazi u dom, a zatim je posvaja glumica Claire. Claire joj pruži sve ono što nije dobivala od majke, ljubav i sigurnost, a Astrid tada shvaća da njena biološka majka nije dobra osoba.