Na tragu pračovjeka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Na tragu pračovjeka

Na tragu pračovjeka

Man to Man (2005.)

Wild Bunch / Discovery film i video

122' drama

Režija:           Régis Wargnier

Uloge: Kristin Scoot Thomas, Joseph Fiennes, Iain Glen, Hugh Bonneville, Lomama Boseki, Cécile Bayiha, Flora Montgomery, Patrick Mofokeng

Scenario:        William Boyd

Producent/i:   Farid Lahouassa, Chris Roland

Zemlja:          Francuska, Južna Afrika, Velika Britanija

Linkovi: imdb

Na tragu pračovjeka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
4
0.00

Mladi antropolog pronalazi dvojicu pigmejaca i dovodi ih u Škotsku kako bi ih proučavao no tu nailazi na velike probleme.

Godina je 1870. Mladi znanstvenik antropolog Jamie Dodd (Ralph Fiennes) odlazi na ekspediciju u ekvatorijalnu Afriku zajedno sa prekrasnom avanturisticom Elenom Van den Ende (Kristin Scott Thomas) koja prodaje divlje životinje zoološkim vrtovima diljem Evrope.

Jamie traga za korijenima čovjeka te je oduševljen pronalaskom Likole i Toke, dvoje pigmejaca koje vodi sa sobom u Škotsku kako bi ih proučavao. Pigmejce zatvaraju u zoološki vrt kao nekakve egzotične pračovjeke što se Jamieu neće svidjeti kao niti nerazumjevanje kolega koji ne odobravaju njegov rad.

Njegova istraživanja pokazuju da ne postoji nikakva razlika u intelegenciji i osjećajima između dvojice došljaka i običnih ljudi no dvojica njegovih kolega, s kojima radi na eksperimentima, ne žele izaći u javnost s takovim podacima jer im to ne bi donijelo nikakvu korist.

Uvidjevši što je učinio odlučuje učiniti sve ne bi li ih spasio i vratio u divljinu.

i.k.