Večera s idiotom - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Večera s idiotom

Večera s idiotom

Le Dîner de cons (Dinner Game) (1998.)

Lions Gate Releasing / Blitz film i video

80' komedija

Režija:           Francis Veber

Uloge: Thierry Lhermitte, Jacques Villeret, Francis Huster, Daniel Prévost, Alexandra Vandernoot, Catherine Frot, Benoît Bellal, Jacques Bleu, Philippe Brigaud

Scenario:        Francis Veber

Producent/i:   Alain Poiré

Zemlja:          Francuska

Linkovi: imdb

Večera s idiotom

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
2
0.00

Trojica prijatelja svakoga tjedna organiziraju večeru na koju svaki od njih dovodi najvećeg kretena kojeg uspije pronaći. Poslije ih ismijavaju i biraju najvećeg idiota.

Pierre Brochant (Thierry Lhermitte) je i više nego dobrostojeći urednik koji je, zajedno sa dvojicom prijatelja, smislio zanimljivo natjecanja. Svake srijede nalaze se na večeri na koju svaki od njih dovodi nekoga za kojeg smatra da će ih nasmijati, odnosno što većeg idiota.

Na večeri potiču goste da što više govore kako bi, na temelju izrečenog/viđenog, odlučili tko je najveća budala. Onome tko pobjedi slijedi dogovorena nagrada. Jedne večeri Pierre pozove poreznika koji izrađuje makete ne bi li tako zaboravio na ženu koja ga je ostavila zbog prijatelja. Uvjeren je da je to garancija pobjede te večeri.

Nalaze se u Pierrovom stanu prije odlaska na večeru no teški bolovi u kralježnici gotovo paraliziraju Pierra te neisu u mogućnosti pridružiti se ostalima. Njegov prijatelj/idiot pokušava mu pomoći na različite načine no svaki njegov pokušaj dodatno zakomplicira situaciju i tjera nas na smijeh.

Film Francisa Vebera baziran je na kazališnoj predstavi istog autora.

i.k.