Kod kuće je najljepše - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kod kuće je najljepše

Kod kuće je najljepše

Failure to Launch (2006.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

97' komedija, romansa

Režija:           Tom Dey

Uloge: Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parker, Justin Bartha, Kathy Bates, Zooey Deschanel, Adam Alexi-Malle, Bradley Cooper, Katheryn Winnick, Kristi Evans, Terry Bradshaw, Tyrell Jackson Williams, Rob Corddry, Patton Oswalt, Stephen Tobolowsky

Scenario:        Tom J. Astle, Matt Ember

Producent/i:   Scott Aversano, Scott Rudin

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Kod kuće je najljepše

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.42
19
0.00

Tripp na pragu četrdesete još uvijek živi s roditeljima. Nakon što upozna prekrasnu Paulu, konačno se poželi osamostaliti... Problem? Paula je plaćena da se druži s njim.

Lakogledljiva romantična komedija redatelja Toma Deya rađena po scenariju Toma J. Astlea i Matta Embera s Matthewom McConaugheyem i Sarah Jessicom Parker, koja se nakon uloge Carrie iz 'Seksa i grada' izgleda 'pretplatila' na uloge sinovljevih djevojaka ('Obiteljska stvar').

Tripp (McConaughey) je 35-godišnjak koji još uvijek živi s roditeljima, očekuje da mu mama Sue (fenomenalna Kathy Bates) kuha, čisti, pere i pegla, a tu situaciju koristi da se izvuče iz ljubavnih veza kad postanu ozbiljne. No Trippovim je očajnim roditeljima dozlogrdilo imati bebu na pragu četrdesetih u kući pa angažiraju djevojku iz snova - Paulu (Sarah Jessica Parker) da ga zavede. Razmaženi sinčić odmah 'pada' na Paulin šarm i brojne talente, ali ubrzo posumnja da su mu roditelji smjestili...

Deyovu komediju kritičari su ocijenili prilično loše. William Arnold iz Seattle Post Intelligencera kaže: 'Zvijezde su ugodne, ali neuzbudljive. Gikovski ansambl ima par dobrih trenutaka, ali nikad ne ide iznad prosjeka. Mjestimični nanosi humora na žalost nisu dovoljni da film izbjegne sudbini samoispunjujućeg proročanstva' (Arnold misli na riječ failure tj. promašaj iz originalnog naslova filma).

Ipak, nije sve tako crno, i među kritičarima se našlo par onih kojima se humor svidio, kao i kemija između Matthewa i Sarah koja se, kažu, mogla nožem rezati.

p.h.