Doručak kod Tiffany - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Doručak kod Tiffany

Doručak kod Tiffany

Breakfast at Tiffany's (1961.)

Paramount Pictures / VTI, Blitz

115' komedija, drama, romansa

Režija:           Blake Edwards

Uloge: Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal, Buddy Ebsen, Martin Balsam, José Luis de Villalonga, John McGiver, Alan Reed, Dorothy Whitney

Scenario:        George Axelrod, Truman Capote

Producent/i:   Martin Jurow, Richard Shepherd

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Doručak kod Tiffany

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.70
20
0.00

Klasik šezdesetih sa Audrey Hepburn u ulozi mlade, lijepe, ambiciozne partijanerice slobodnog duha koja se zanima za svog novog susjeda.

Iako se radnja novele Trumana Capotea odvija za vrijeme Drugog svjetskog rata film je smješten u 1961. godinu, kada je i snimljen. Na samom se početku upoznajemo sa prelijepom Holly Golightly (Audrey Hepburn), mladom ženom u potrazi za bogatim ženikom, koja nakon još jedne burne noći, ranim jutrom razgledava izloge omiljenog joj dućana nakita - Tiffany.

Holly živi punim plućima. Često priređuje tulume na kojima se skuplja svakakva ekipa uključujući i stariju gospodu koja će platiti razne vrste usluga. To joj pomaže u plaćanju stanarine i održavanju načina života na koji je navikla.

Između ostalih, u njezinoj zgradu je uselio pisac Paul Varjak (George Peppard). Iako je u noveli njegov lik bio homoseksualno orjentiran, ovdje to nije slučaj. Paul se intenzivno zanima za Holly koja također nije hladna te ga poziva na jednu od svojih zabava.

Početak je to neobične ljubavne priče u kojoj će Paul pokušati saznati nešto više o misterioznoj Holly. Što se krije iza njezinog oklopa te zašto svaki tjedan posjećuje izvjesnog mafijaša u zatvoru samo su neka od pitanja koja ga muče.

'Doručak kod Tiffanyja' stekao je status klasika prije svega zbog kemije između dvoje glavnih protagonista, zanimljivih dijaloga te nekoliko trademark scena.

i.k.