Alex i Emma - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Alex i Emma

Alex i Emma

Alex and Emma (2003.)

Warner Bros. / Discovery film i video

96' drama, romansa

Režija:           Rob Reiner

Uloge: Kate Hudson, Luke Wilson, Sophie Marceau, David Paymer, Rob Reiner

Scenario:        Jeremy Leven

Producent/i:   Jeff Stott, Peter Guber, Jason Blumenthal

Zemlja:          SAD

Alex i Emma

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.57
7
0.00

Piscu u dugovima prijete smrću ne vrati li peneze. Stvar može spasiti jedino novela na kojoj radi, još kada bi imao napisano više od rečenice...

Alex Sheldon (Luke Wilson) se našao u krajnje nezavidnoj situaciji prije svega zbog kockarskih afiniteta. Od izvjesnog kamatara s Kube posudio je 100 000 dolara koji će ga, ne vrati li ih u roku od 30 dana, stajati glave. Jedini način da dođe do novca jest uspjeh njegove najnovije novele koja mora biti dovršena u tom roku.

Problem u cijeloj priči predstavlja nedostatak laptopa, ali puno više izostanak inspiracije. U pokušaju da spašavanja glave unajmljuje mladu stenografkinju Emmu Dunsmore (Kate Hudson) kako bi sve ono što mu se nalazi u glavi pretočila u pisanu riječ. Ona preispituje svaku njegovu odluku što ga u početku nervira no naposljetku mu pomaže u razvoju priče.

Alexova priča odvije se dvadesetih godina prošloga stoljeća. U centru radnje je ljubavni trokut između školskog učitelja Adama Shipleya (Luke Wilson), bogate francuskinje (Sophie Marceau) i mlade Anne (Kate Hudson). Romansa na kojoj intenzivno rade mijenja njihov profesionalni odnos iz stvarnog života u nešto više.

i.k.