Uže - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Uže

Uže

Rope (1948.)

Warner Bros.

80' krimi, drama, triler

Režija:           Alfred Hitchcock

Uloge: James Stewart, John Dall, Farley Granger, Cedric Hardwicke, Constance Collier

Scenario:        Patrick Hamilton, Hume Cronyn

Producent/i:   Lord Sidney Lewis Bernstein, Alfred Hitchcock

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Uže

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.33
9
0.00

mr blond 22.11.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Genijalno...Kapa dolje

Hitchock je snimio film bez ikakve akcije,specijalnih efekata i velikog budžeta.UŽE više nalikuje na kazališnu predstavu nego na film.
Međutim,scenarij je genijalan.Uže je film koji se u potpunosti fokusirao na sukob nekoliko intrigantnih likova potpuno dukčijih karaketera,no vještina kojom ih je redatelj prikazao je doslovno genijalna.Cijela radnja se događa u malenom stanu,a radnja je toliko intrigantna da gledatelja u potpunosti prikuje za ekran.Najbolji dio samog filma su dijalozi.Likovi razglabaju o svemu i svačemu od filozofije,povijesti do uspomena iz prošlosti,a dijalozi su jednako zanimljivi kao i sami likovi.Hitchcocku zbilja nema ravnog...Meni osobno je naprosto fascinantno koliko je UŽE jedinstven film,toliko potrošenih novaca na svakakve blockbustere koji nisu ni do malog prsta ovakvim remek djelima.Inače ne volim klišeje poput "takvi filmovi se više ne snimaju" i ljude koji ih govore no moram reći da ovakvo remek djelo vise nikad nece biti snimljeno.Kapa dolje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

the_mike 01.11.2007 Ocjena recenzije : 0.0

uže

film je čista antologija,od glumaca koji su savršeno odigrali(posebno bih istaknuo Jamesa Stewarta) do snimanja u jednom kadru koja je jedna od stvari koja daje filmu visoku dozu napetosti. druga stvar je odličan scenarij. ovaj film je potvrdio da za vrhunski film uopće nije potreban veliki budžet nego entuzijazam redatelja, producenta i scenarista i talent glumaca.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: