Romasanta: Lovac na vukodlake - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Romasanta: Lovac na vukodlake

Romasanta: Lovac na vukodlake

Romasanta: The Werewolf Hunt (2004.)

Filmax International S.A. / Blitz film i video

91' akcija, horor

Režija:           Francisco Plaza

Uloge: Julian Sands, Elsa Pataky, John Sharian, Gary Piquer, David Gant, Maru Valdivielso, Luna McGill

Scenario:        Alberto Marini, Alfredo Conde, Elena Serra

Producent/i:   Carlos Fernández, Julio Fernández

Zemlja:          Španjolska

Linkovi: imdb

Romasanta: Lovac na vukodlake

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.75
4
0.00

Odlučite li se za izradu sapuna od ljudske masti valja prvo ubiti čovjeka. Trgovačkom putniku Romasanti iz 19. st. to je bila specijalnost. 

Ovaj izdanak evropske horor škole baziran je na istinitoj priči o Manulu Blancu Romasanti, trgovaćkom putniku i poliglotu koji je živio sredinom 19. st. Optužen je za ubojstvo 13 ljudi čiju mast je koristio za izradu sapuna.

U mračnim je šumama ostavio unakažena trupla koja su ukazivala na pojavu vukodlaka. Ubrzo je uhvaćen i podvrgnut suđenju gdje se branio likantropijom - poremećajem usljed kojeg se čovjek ponaša kao divlja životinja. Zanimljivo, utjecajni su znanstvenici toga vremena prihvatili njegovo obrazloženje, čak i kraljica Isabela II te je oslobođen.

Iako više naginje drami nego hororu ne nedostaje spektakularnih, mesnatih, krvavih scena. U filmu su korišteni pravi vukovi dok vizualnih delicija ne nedostaje što i ne čudi s obzirom da je film obiluje prelijepim prirodnim ljepotama Španjolske.

Kao predložak scenariju poslužila je novela Alfreda Condea 'Romasanta - Unreliable Memoirs of a Warewold'. Ostaje nam još samo upozoriti ljubitelje životinja - ovo možda i nije najbolji izbor za vas.

i.k.