Obitelj čudaka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Obitelj čudaka

Obitelj čudaka

The Royal Tenenbaums (2001.)

Touchstone Pictures

109' komedija, drama

Režija:           Wes Anderson

Uloge: Gene Hackman, Anjelica Huston, Ben Stiller, Gwyneth Paltrow, Luke Wilson, Bill Murray, Owen Wilson

Scenario:        Wes Anderson, Owen Wilson

Producent/i:   Rudd Simmons, Owen Wilson, Wes Anderson

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Obitelj čudaka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.25
16
0.00

Royal Tennenbaum napustio je obitelj, dok mu je troje djece bilo malo, a već tad je bilo vidljivo da su svi troje nadprosječno inteligentni.

Danas je Chas poslovni genij. Već u šestom razredu, uspio je izmisliti izum, kojeg za masne pare prodaje u Malom Tokiju. U kroničnom je nedostatku vremena i čak pije i jede za radnim stolom, kako bi uštedio vrijeme.Margot je nevjerojatno talentirana za pisanje i već u prvom srednje osvojila je nagradu za najbolju dramu vrijednu 50 000 dolara.

Richie od trećeg razreda osvaja teniske turnire. Tri godine zaredom osvojio je Nacionalni kup. U međuvremenu njihova majka Etheline piše knjigu ‘Obitelj čudaka’. Oni su uistinu čudni, svi žive u svom svijetu i čini se da nemaju previše veze jedni s drugima.Obiteljski kućepazitelj Eli živi preko puta njih. Uvijek je želio biti dio obitelji i tako se i ponaša.

Etheline jednog dana susretne Royala na ulici i on joj kaže da ima rak i da mu preostaje još 6 tjedana života, koje želi provesti s njima. Obitelj je ponovo na okupu, ali nitko ne može smisliti Royala.