Opasni po društvo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Opasni po društvo

Opasni po društvo

Menace II Society (1993.)

New Line Cinema

97' krimi, drama, triler

Režija:           Albert i Allen Hughes

Uloge: Tyrin Turner, Larenz Tate, June Kyoko Lu, Toshi Toda, Samuel L. Jackson, Anthony Johnson (V)

Scenario:        Tyger Williams, Allen Hughes, Albert Hughes

Producent/i:   Kevin Moreton, Darin Scott, Allen Hughes

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Opasni po društvo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
1
0.00

Caine Lawson iz kalifornijskog Wattsa, 1965. u crnačkom getu proživljava nimalo lijepe trenutke u djetinjstvu.

Oca dilera ubiju mu na ulici, a majka umre od predoziranja. 1993. kreće očevim stopama, ne obazirući se niti na djeda, kod kojeg živi, niti na školu. U jednom pohodu na dućan s alkoholnim pićima, kojeg drže Istočnjaci, njegov prijatelj O-Dog ubije dva vlasnika i uzima snimku s ubojstvom, hvaleći se prijateljima po kvartu i s ponosom pokazujući što je napravio.

Ubrzo i Caine počini svoje prvo ubojstvo i od suparničke bande nauči što znači osveta. Cainea i O-Doga policija uhiti zbog pokušaja krađe automobila, pusti ih, ali nađe kazetu s pljačkom i ubojstvom. Sharif je crni musliman, koji s očinskim pristupom pokušava mladićima ukazati na dobro i loše u životu. On i Caine se upute u Kanzas, a policija ih na putu bezrazložno uhiti, istuče i odvede u portorikanski geto.

U bolnicu im u posjet dolazi Ronnie, supruga Caineovog prijatelja Anthonyja i zove Cainea da s njima ode u Atlantu. Pojavljuje se i mlada crnkinja Ilena, s kojom je Caine imao aferu i govori mu da je trudna s njim. On ipak odluči otići s prijateljima u Atlantu, a u međuvremenu Ilenin rođak ubija Sharifa.