Godina oružja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Godina oružja

Godina oružja

Year of the Gun (1991.)

Triumph Releasing / Blitz film i video

111' akcija, triler

Režija:           John Frankenheimer

Uloge: Andrew McCarthy, Sharon Stone, Valeria Golino, John Pankow, Mattia Sbragia

Scenario:        David Ambrose

Producent/i:   Eric Fellner, Edward R. Pressman, Eric Fellner

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Godina oružja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Američki se novinar u Italiji našao na istovremenom udaru Crvenih brigada i vlasti i to krajem sedamdesetih zajedno sa fotografkinjom Sharon Stone.

Rim je 1978. godine bio grad kojim su marširale Crvene brigade, tajna, teroristička organizacija koja je vladala podzemljem. Policija im se suprotstavljala na njihovim protivnicima karakterističan, krvav način - famoznim jedinicama za smaknuće.

U takovom se okruženju našao novinar freelancer David Raybourne (Andrew McCarthy), koji se nastanio u Rimu kako bi radio na knjizi. Za razliku od tamošnjeg stanovništva, koje živi u strahu, Raybournea štiti putovnica, odnosno američko državljanstvo.

Ipak, ne uspije se suspregnuti i udara u usinje gnijezdo pišući novelu u kojoj Crvene brigade otimaju talijanskog premijera. On ne zna da crveni u stvarnosti spremaju otmicu utjecajnog političara Alda Morija što njegovoj naoko bezazlenoj knjizi daje na važnosti.

Raybourne upoznaje freelancericu Alison King (Sharon Stone), fotografkinju koja se uvijek nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme, što se uglavnom odnosi na krajnje riskantna mjesta, a za oko mu zapne i lokalna žena (Valeria Golino) u koju se zaljubljuje.

Njegov je život u međuvremenu u sve većoj opasnosti čega nije ni najmanje svjestan. Kada knjiga na kojoj radi padne u krive ruke, teroristi misle da je riječ o unutarnjem izdajniku dok vlasti drže da je riječ o pripadniku Crvenih brigada.

i.k.