Marnie - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Marnie

Marnie

Marnie (1964.)

Universal Pictures

130' drama, romansa, misterija

Režija:           Alfred Hitchcock

Uloge: Tippi Hedren, Sean Connery, Diane Baker, Martin Gabel, Louise Latham

Scenario:        Jay Presson Allen

Producent/i:   Alfred Hitchcock, Geoffrey Stanley

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Marnie

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.43
7
0.00

Marnie Edgar je hladnokrvna i izvještačena kradljivica i varalica. Svoj izgled koristi, kako bi pridobila povjerenje poslodavaca.

Nakon što pridobije poslovne suradnike, pokrade ih, promijeni identitet i nestane. Zadnji poslodavac, kojeg je prevarila, je Sidney Strutt, kojeg je dovela na prosjački štap i pobjegla bez traga. Jedino koga iskreno voli u svom životu su njen konj i majka, iako i s njom u zadnje vrijeme ne uspijeva ostvariti bliski odnos.

Prijavi se za posao u izdavačkoj kući u Philadelphiji, u vlasništvu mladog udovca Marka Rutlanda. On je odmah prepozna, jer je bio klijent Sidneya Strutta, ali umjesto da je prijavi policiji, on je zaposli i odluči držati na oku. Marnie prvom prilikom ukrade tvrtkin novac iz sefa, ali je Mark otkrije i ucijeni je da se uda za njega, kako je ne bi prijavio policiji.

Bez obzira na njegov naočit izgled, bogatsvo i iskrenu ljubav prema njoj, Marnie se i dalje ponaša emocionalno nestabilno. To Marka ponuka, da u njenoj prošlosti pronađe pravi razlog takvom ponašanju. Zajedničkim snagama otkriju da joj je majka bila prostitutka i da je Marnie, kao mala djevojčica, za vrijeme oluje, ubila jednu od majčinih mušterija, mornara Brucea Derna.