Imitacija života - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Imitacija života

Imitacija života

Imitation of Life (1959.)

Universal Pictures

125' drama, romansa

Režija:           Douglas Sirk

Uloge: Lana Turner, John Gavin, Sandra Dee, Dan O'Herlihy, Susan Kohner

Scenario:        Eleanore Griffin, Allan Scott (II)

Producent/i:   Ross Hunter

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Imitacija života

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.08
12
0.00

1947. godine Lora Meredith, privlačna glumica bez posla odlazi s kćerkom Susie na kupanje na plažu na Coney Islandu i mala Susie se izgubi među mnoštvom kupača.

Tražeći kćer, Lora upozna tamnoputu premačicu Annie Johnson i njezinu kći Sarah Jane, bjelkinju. Bez obzira na trenutno loše financijsko stanje, odluči zaposliti Annie u zamjenu za stan i hranu. Pronađu Susie i djevojčice se odmah sprijatelje i krenu u zajedničku igru u pijesku.

Njihovo druženje ovjekovječi fotograf Steve Archer, kojem se Lora odmah svidi i upoznaju s eisti dan. U idućim tjednima, njih dvoje započnu vezu a Lora zarađuje snimajući reklame. Jedan dan ona primi poziv utjecajnog producenta Allena Loomisa, koji joj ponudi angažman, uz uvjet da zaboravi na moral i bilo kakve obzire.Lora odbije ponudu, u iščekivanju posla kakvog zaslužuje.

U to vrijeme, Sarah Jane se sve više prema Lori ponaša kao da joj je ona majka, očigledno se srameći što joj je mama crnkinja. Nakon nekoliko mjeseci, Lora prima poziv Davida Edwardsa, koji ju je primijetio u jednoj reklami i nudi joj sporednu ulogu u kazališnoj drami. To je tek početak njezine uspješne karijere, u kojoj će zanemariti vlastitu kćer, ostaviti Stevea i upustiti se u površnu ljubavnu vezu s Edwardsom.