Dnevnik jednog košarkaša - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dnevnik jednog košarkaša

Dnevnik jednog košarkaša

The Basketball Diaries (1995.)

BD Pictures, Palm Pictures, Island Pictures

102' drama, biografski

Režija:           Scott Kalvert

Uloge: Leonardo DiCaprio, Lorraine Bracco, Marilyn Sokol (II), James Madio (II), Patrick McGaw, Mark Wahlberg

Scenario:        Bryan Goluboff

Producent/i:   Chris Blackwell, Dan Genetti, Liz Heller

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Dnevnik jednog košarkaša

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.55
20
0.00

U siromašnim predgrađima New Yorka Jim Carroll i njegov prijatelj Micky najbolji su mladi košarkaši u gradu i članovi košarkaškog školskog tima.

No dečki su sve samo ne uzorni učenici i sportaši. Kad ne treniraju, s drugim se prijateljima drogiraju i uzrokuju nerede. Uskoro napuštaju školu, a kad jedan od njih umre od leukemije, Jim počinje pisati dnevnik. Sve više padaju ka dnu prepuštajući se potpuno drogi i delikvenciji.

Jimova majka, umorna od laži i boli, izbaci sina iz kuće, a on s kokaina prelazi na heroin. U nedostatku novca, kojim bi kupio drogu, počinje se baviti teškim kriminalom i prostitucijom. Prijatelj Reggie pokuša mu pomoći da se oporavi, ali sve je beskorisno. Pedro iz društva završi u zatvoru, isto kao i Herbie, koji je ubio svog dilera u napadu panike.

Jim se očajan želi vratiti kući, ali mu majka ne otvara vrata, vidjevši da je uistinu došao do dna i zove policiju, koja ga odvodi u popravni dom. Nekoliko godina kasnije, Jim pred brojnom publikom čita svoj dnevnik i nakon dugo vremena ponovo zaradi gromoglasan pljesak, kao u doba košarkaške karijere.