Opasna četvorka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Opasna četvorka

Opasna četvorka

The Corner (2000.)

HBO / ISSA film i video

360' drama

Režija:           Charles S. Dutton

Uloge: T.K. Carter, Khandi Alexander, Sean Nelson, Antonio D. Charity, Clarke Peters, Larry Hull, Tyra Ferrell, Toy Connor, Tasha Smith, Glenn Plummer

Scenario:        David Simon, Ed Burns, David Mills

Producent/i:   Robert F. Colesberry, David Mills, David Simon

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Opasna četvorka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Ova nas mini serija u HBO-ovj produkciji upoznaje sa problemima drogom razorene obitelji, otuđenih roditelja i sina tinejdžera koji nastavlja njihovim stopama.

'Corner' iz naslova ovdje se odnosi na onaj dio ulice koji valja izbjegavati što se posebice odnosi na mlade. Ovisnicima je to pak ključno mjesto oko kojeg se vrti njihov život, a ni policajcima, koji vode naoko uzaludnu bitku, nije stran.

Na ulicama zapadnog Baltimorea puno je sitnih dilera droge, među kojima je i 15 godišnji DeAndre, mladić suočen sa bezperspektivnim životom i očinstvom puno prije vremena. Njegov otac Gary ( T.K. Carter), nekada uspješni investitor, našao se u paklu ovisnosti kao i otuđena majka Fran (Khandi Alexander) koja se prva navukla. Pratimo svakodnevnicu nesretne obitelji i ostalih stanovnika mjesta u kojem heroin i kokain vladaju ulicama.

Redatelj Charles S. Dutton odrastao je upravo na ulicama Baltimorea gdje se radnja njegovog filma odvija što ovom, kod kritičara nahvaljenom filmu, daje intimnu, osobnu dimenziju. On svojim likovima daje nadu u bolje sutra u naoko bezizlaznoj situaciji.

Serija je snimljena prema noveli 'The Corner: A Year in the Life of an Inner-City Neighborhood' baltimorskih novinara Davida Simona i Eda Burnsa. Sastoji se od šest 60minutnih epizoda: Gary's Blues, DeAndre's Blues, Fran's Blues, Dope Fiend Blues, Corner Boy Blues i Everyman's Blues. Svaka se fokusira na jednog od glavnih likova priče.

i.k.