Ono sve što znaš o meni - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ono sve što znaš o meni

Ono sve što znaš o meni

Ono sve što znaš o meni (2005.)
72' komedija, drama

Režija:           Bobo Jelčić, Nataša Rajković

Uloge: Ana Karić, Katarina Bistrović-Darvaš, Nataša Dangubić, Tvrtko Jurić, Dražen Šivak

Scenario:        Bobo Jelčić, Nataša Rajković

Producent/i:   Zdenka Gold

Zemlja:          Hrvatska

Ono sve što znaš o meni

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.00
4
0.00

Dan u životu zagrebačke obitelji koju čine majka Ana te njezino troje odrasle djece, Katarina, Dražen, Tvrtko i njegova djevojka Nataša.

Dan u životu zagrebačke obitelji koju čine majka Ana (A. Karić) te njezino troje odrasle djece, Katarina (K. Bistrović Darvaš), Dražen (D. Šivak), Tvrtko (T. Jurić) i njegova djevojka Nataša (N. Dangubić).

Priča počinje jutrom u kojem se Katarina, nakon prekida s dečkom, vraća kući majci i braći te unosi malu pomutnju u rasporedu obitelji koja živi u trosobnom stanu. Kroz puno razgovora karakteri otkrivaju niz svojih osobnih problema i frustracija te uspostavljaju međusobno zanimljive i ponekad napete odnose, ali bez većih drama jer njihov jedini pravi problem je materijalna nemogućnost da se međusobno odvoje i započnu svoje vlastite živote.

Film se sadržajno može opisati kao urbana priča o prosječnoj zagrebačkoj obitelji i njezinim prepoznatljivim problemima,  s jednakim značajem opisuje probleme mladih i starijih osoba i bavi se generacijskim sličnostima i razlikama. Uz educirane glumce u filmu svoje mjesto imaju i ne – glumci, koji ne igraju već ih se dokumentarno tretira kao svjedoke. Pri tom nam oni ujedno omogućavaju komparaciju realnog i fiktivnog, čineći jednostavnu priču zagonetnijom i  zamršenijom.

Projekt je idejno započet daleke 2000. godine. Priča filma u dijelu karakterizacije usko je vezana za dva kazališna projekta, naime bavi se istom obitelji kojom i predstave ‘Usporavanja’ i ‘Nesigurna priča’. Snimanju je prethodila iscrpna priprema kako bi se ekipa filma što bolje snašla u samom procesu nešto različitom od uobičajenog. Naime, specifičnost rada s glumcima i tretiranja teksta u kazalištu zadržan je i na ovom filmskom projektu, a sve s namjerom postizanja što veće uvjerljivosti i spontanosti glume.

Film je nazvan po istoimenoj pjesmi Arsena Dedića, koja se ujedno i provlači kroz cijeli film. Dodatni glazbeni doprinos došao je od Tamare Obrovac. Nakon nekoliko testnih projekcija u Motovunu, 'Ono sve što znaš o meni' konačno je na istom festivalu, u konkurenciji, premijerno prikazan 2005. godine. Iste je godine prikazan i na Zagreb Film Festivalu, u programu Kockice. Nacionalnu premijeru dugoporađajući je film kazališnog dueta Jelčić/Rajković doživio u lipnju 2006. godine.