Šalji dalje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Šalji dalje

Šalji dalje

Pay It Forward (2000.)

Flatiron Films, Forward Productions, Tapestry Films, Bel-Air Entertainment

123' drama

Režija:           Mimi Leder

Uloge: Kevin Spacey, Helen Hunt, Haley Joel Osment, Jay Mohr, Jim Caviezel, Jon Bon Jovi, Angie Dickinson, David Ramsey

Scenario:        Leslie Dixon

Producent/i:   Mary McLaglen, Jonathan Treisman, Steven Reuther

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Šalji dalje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
19
0.00

Trevor ima 11 godina i živi s majkom, koja radi od jutra do sutra. Usamljen je i introvertan, ali mnogo zreliji od nje pa se nekad čini da se on brine za nju.

Njegov profesor sociologije Eugene Simonet uči ga da ima nade u bolji život. Uskoro Trevoru pada na pamet ideja kojom misli da može promijeniti svijet. Odluči da će za troje ljudi učiniti dobro djelo i reći im da dobrotu šalju dalje. Ako svatko tako učini tri lijepe stvari za nekog drugoga, svijet će biti ljepše mjesto za život.

Eugene isto tako želi spojiti majku i profesora. Ona radi kao konobarica u striptiz baru, a često se odaje alkoholu. Otac je uvijek odsutan i Trevor smatra da bi mu Eugene bio dobra zamjena. Njih dvoje se svide jedan drugome, ali u ključnom trenutku, profesor se povuče, potaknut strahom od vezivanja i prekida samačkog života.

Na nesreću, vrati se i otac, ali majka smogne snage da ga otjera. Trevor tu vidi dobru priliku da ponovo u priču ubaci Eugenea. U to vrijeme, Trevorova ideja o lancu dobrote se pročuje i televizija ga zatraži intervju. Majka napokon završi s Eugeneom, ali idući dani u školi bit će kobni za malog Trevora.