Cooganov greben - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Cooganov greben

Cooganov greben

Coogan's Bluff (1968.)

Universal Pictures / Continental film

94' akcija, krimi, drama

Režija:           Don Siegel

Uloge: Clint Eastwood, Lee J. Cobb, Susan Clark, Tisha Sterling, Don Stroud, Betty Field, Tom Tully, Melodie Johnson, James Edwards, Rudy Diaz, David Doyle

Scenario:        Herman Miller, Dean Riesner, Howard Rodman

Producent/i:   Richard E. Lyons, Don Siegel, Irving Leonard

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Cooganov greben

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
3
0.00

Clint Eastwood se zagrijava za prljavog Harryja u ulozi arogantnog zamjenika šerifa koji igra po vlastitim pravilima.

Walt Coogan (Clint Eastwood) je zamjenik šerifa u Arizoni koji, pogađate, sa šefom teško pronalazi zajednički jezik. Coogan je poslan u New York od kuda valja dopratiti zatvorenika. Po dolasku u Veliku jabuku tamošnji ga poručnik izvještava da zatvorenik još nije spreman no njemu baš i nije do čekanja.

Uspjeva prevariti zatvorsko osoblje koje mu ipak izdaje zatovrenika no nedugo zatim ovaj uspije pobjeći. Šef iz Arizone sretan je što je njegov pulen opet zabrljao te ga hitno poziva kući.

Usprkos upozorenju da autoritet koji uživa kod kuće u New Yorku ne znači nista Coogan ostaje u gradu i daje se u potragu za bjeguncem. Moramo li napominjati kako se baš i ne drži policijskog protokola u ophodnji sa ljudima?

Ovaj je film po prvi puta spojio režisera Dona Siegela i Clinta Eastwooda čija će se suradnja nastaviti na kultnim filmovima poput 'Prljavog Harryja' i 'Bijega iz Alcatraza'. Valja izdvojiti i prvu tuču biljarskim štapovima koja će kasnije postati i više nego učestali element akcijskih filmova.

i.k.