Krug - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Krug

Krug

The Ring (2002.)

DreamWorks SKG, Asmik Ace Entertainment, Benderspink

115' drama, horor, misterija

Režija:           Gore Verbinski

Uloge: Naomi Watts, David Dorfman, Rachael Bella, Daveigh Chase, Martin Henderson, Lindsay Frost, Jane Alexander, Brian Cox

Scenario:        Ehren Kruger, Hiroshi Takahashi

Producent/i:   Mike Macari, Roy Lee, Michele Weisler

Zemlja:          SAD / Japan

Linkovi: imdb

Krug

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.27
33
0.00

Mladoj Katie Embry najbolja prijateljica Rebecca Kotler jedne kišne večeri ispriča urbanu legendu o jednoj video kazeti bizarnog sadržaja.

Naime, tko pogleda tu kazetu, nakon tjedan dana neobjašnjivo umre. Katie shvati da je i ona pogledala sličnu kazetu, a nakon gledanja u društvu s dečkom i prijateljima, u izoliranoj kolibi u šumi, zazvonio im je telefon. Ženski glas s druge strane žice rekao im je da im je preostalo još samo sedam dana života.

Rebecca ne povjeruje toj prijetnji, ali iste večeri pronalazi Katie mrtvu. Nekoliko dana nakon toga, na sahrani, priču o kazeti dozna i Rachel Keller, ambiciozna mlada novinarka i samohrana majka. Njen sin Aidan povučen je i osjetljiv dječak. Rachel se potpuno zaintrigira pričom o kazeti i naknadno saznaje da je umrlo još troje Katienih prijatelja, koji su one večeri bili s njom u kolibi u šumi.

Rachel odluči istražiti slučaj i sama pogledati kazetu. Nakon gledanja, zazvonio joj je telefon i čula je ženski glas s istim upozorenjem da će umrijeti za tjedan dana. Shvati da je u opasnosti, a za pomoć se obrati svom bivšem dečku i Aidanovom ocu Noahu Clayu.