Predator - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Predator

Predator

Predator (1987.)

20th Century Fox / Continental film

107' akcija, ZF

Režija:           John McTiernan

Uloge: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Jesse Ventura, Bill Duke, Sonny Landham, Elpidia Carrillo, Sonny Landham, Richard Chaves, R.G. Armstrong, Kevin Peter Hall

Scenario:        Jim Thomas, John Thomas

Producent/i:   Laurence Pereira, Jim Thomas

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Predator

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.54
24
0.00

Najpoznatiji hollywoodski mišićavko turned guverner suprotstavlja se vanzemaljskom superratniku u prašumi srednje Amerike. 'If it bleeds, we can kill it!'.

Dutch (Arnold Schwarzenegger) predvodi skupinu samouvjerenih komandosa poslanu u misiju spašavanja taoca iz ruku terorista negdje u prašumama Meksika. Njihov je primarni zadatak oslobađanje visokog političkog dužnosnika čije je helikopter srušen.

Zajedno sa čovjekom iz CIA-e spuštaju se u srce prašume gdje pronalaze ostatke zelenih beretki, američke jedinice u vrlo lošem stanju, točnije oderane kože. Nedugo zatim dolaze do terorističkog kampa gdje nalaze nove izmrcvarene žrtve te odlučuju isprazniti arsenal na neprijateljskom utočištu.

Nakon uspješno obavljenog zadatka suočavaju se sa puno većim izazovom - borbom protiv nepoznatog bića koje ih, jednog po jednog, brutalno ubija. Ispostavlja se da je riječ o superratniku vanzemaljskog podrijetla, kolekcionarom lubanja raznih vrsta.

Redatelj koji potpisuje naslove poput 'Posljednjeg akcijskog heroja', '13. ratnika' i 'Rollerballa' servirao nam je svoj trademark akcijski film prilagođen glavnoj zvijezdi.

Zanimljivo je za istaknuti da su osim Schwarzenggera, koji je danas guverner Kalifornije, i njegovi kolege sa seta ostvarili političke ambicije. Jesse Ventura je tako izabran za guvernera Minessote 1998. godine, a valja istaknuti i neuspješnu kandidaturu Sonnyja Ladhama koji se borio za guvernersku stolicu u Kentuckyju 2003.

i.k.