Povratak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Povratak

Povratak

House of D (2004.)

Lions Gate Films / Blitz film i video

97' komedija, drama

Režija:           David Duchovny

Uloge: Anton Yelchin, Téa Leoni, David Duchovny, Robin Williams, Erykah Badu, Frank Langella, Magali Amadei, Zelda Williams, Harold Cartier

Scenario:        David Duchovny

Producent/i:   Zanne Devine, Jeff Skoll, Adam Merims

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Povratak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
5
0.00

David 'Mr. X' Duchovny u režisersko/scemarističkom debiju odlučio nam je ispričati dirljivu priču o djetinjstvu čovjeka iz Greenwich Villagea.

Osim u glavnim ulogama iza kamere Duchovnyja gledamo i u naslovnoj ulozi ispred objektiva. On je amerikanac, umjetnik i bohem Tom Warshaw koji živi u Parizu. Nastojeći pronaći uzroke problemima koji su ga susreli u kasnijem stadiju života prisjeća se djetinjstva na ulicama GreenWich Villagea u New Yorku sedamdesetih godina.

Tada 13godišnjak Tommy je odrastao pod budnim očima majke (Téa Leoni) koja nikako nije prežalila očevu smrt. Tommy se pak sa tugom borio uzrokujući probleme u školi dok je koji dolar pokušavao zaraditi dostavljajući meso zajedno sa najboljim prijateljem Pappasom (Robin Williams), mentalno poremećenim čistačem.

Pratimo njegov ulazak u svijet odraslih, prva seksualno iskustvo i probleme s kojima se svakodnevno susreće. Sve je to uvod u tragediju koja će mu promijeniti život i prisiliti ga na prvu važnu životnu odluku o kojoj će razmišljati i trideset godina kasnije s druge strane oceana.

Suočavanje sa gubitkom i prošlošću osnovni su motivi Duchovnyjevog prvijenca, a ni humora ne nedostaje.

i.k.