Poljubac zmije - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Poljubac zmije

Poljubac zmije

The Serpent's Kiss (1997.)

Studio Home Entertainment / Blitz film i video

110' drama

Režija:           Philippe Rousselot

Uloge: Greta Scacchi, Ewan McGregor, Pete Postlethwaite, Richard E. Grant, Carmen Chaplin, Donal McCann, Charley Boorman, Gerard McSorley, Britta Smith, Susan Fitzgerald

Scenario:        Tim Rose Price

Producent/i:   Hans Brockmann, Francois Duplat, Robert Jones

Zemlja:          Francuska, Njemačka, Velika Britanija

Linkovi: imdb

Poljubac zmije

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Nizozemski arhitek unajmljen je da dizajnira golemi, ekstravagantni vrt za bogati bračni par što će se pokazati kao nimalo lak zadatak.

Mjesto radnje je ruralna Engleska 1699. godine. Thomas i Juliana Smithers, bogati, aristokratski bračni par odlučuje svoje imanje obogatiti monumentalnim vrtom za što se obraćaju svjetski poznatom mladom dizajneru i arhitektu Meneeru Chromeu (Ewan McGregor), suvlasnikom tvrtke Larousse & Chrome.

Nizozemčevu pažnju zaokuplja kćerka Smithersovih (Carmen Chaplin), ekscentrična, pomalo luda tinejdžerka koja podsjeća na vješticu. Usprkos činjenici da mu konstantno zagorčava život i otežava rad Meneere se zaljubljuje u nju.

Detaljne upute arhitekt dobiva od Jamesa Fitzmauricea (Richard E. Grant), rođaka gospodarice koji dolazi na imanje. On je pak ljubakao sa Julianom u mladim danima, te ju i dalje voli. Planira uništiti Thomasa tjerajući ga u bankrot sabotažom velikog projekta vrt ne bi li na taj način ponovno osvojio nikad prežaljenu ljubav.

i.k.