Opaki igrači - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Opaki igrači

Opaki igrači

Lucky Number Slevin (2006.)

Ascendant Pictures / VTI

110' akcija, krimi, crna komedija

Režija:           Paul McGuigan

Uloge: Josh Hartnett, Bruce Willis, Lucy Liu, Morgan Freeman, Ben Kingsley, Stanley Tucci, Danny Aiello

Scenario:        Jason Smilovic

Producent/i:   Christopher Eberts, Kia Jam, Andreas Grosch, Chris Roberts, Anthony Rhulen, Tyler Mitchell, Robert S. Kravis

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

 

Opaki igrači

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.32
59
0.00

Krimi komedija s kool dijalozima i brzim obratima. Josh Hartnett mora vratiti tuđi dug, postati ubojica, šarmirati susjedu i preživjeti opake igrače.

Djevojkama će se sigurno svidjeti što je Josh Hartnett skoro pola filma odjeven samo u ručnik, a oni koje to ne zanima ostat će vjerojatno iznenađeni njegovim otkačenim nastupom koji se nadovezuje na sličnu ulogu u 'Sin Cityju'. Ostatak glumačke ekipe također čine velike zvijezde, od Bena Kingsleya i Morgana Freemana koji glume gangstere sa stilom pa do Brucea Willisa u još jednoj ulozi 'opakog igrača'.

Za stilizirani izgled filma pobrinuo se redatelj Paul McGuigan ('Gangster No. 1'), koji s ovim filmom u Americi nastavlja s britanskom tradicijom gangsterskih filmova, posebice gangsterskih komedija koje je snimao još Peter Sellers. Danas je sinonim za kool gangsterske komedije Britanac Guy Ritchie te mnogi i ovaj film uspoređuju s njegovim filmovima o britanskom podzemlju (gangsteri kool imena vode kool dijaloge s kool referencama iz pop kulture).

Slevin (Josh Hartnett) useljava u stan prijatelja Nicka i priča veseloj susjedi Lindsay (Lucy Liu) kako su ga nedavno opljačkali i uzeli mu isprave. Odjednom, dolaze razbijači koji misle da je Slevin Nick i odvode ga mafijaškom šefu zvanom Šef (Morgan Freeman), koji želi utjerati kockarski dug od Nicka/Slevina. Šefu je nedavno ubijen sin i on vjeruje da je to učinio njegov glavni suparnik Rabin (Ben Kingsley), stoga traži od Slevina da umjesto isplate duga ubije Rabinovog sina a ako to odbije, Slevin će biti ubijen. Uskoro i Rabin poziva Slevina i traži povrat (Nickovog) duga. Sirotog Slevina cijelo vrijeme prati i iskusni policajac Brikowski (Stanley Tucci), a sve to iz prikrajka prati Goodkat(Bruce Willis), zagonetni ubojica povezan s oba gangsterska šefa. Slevin se može osloniti samo na susjedu Lindsay koja mu pomaže oslanjajući se na svoje iskustvo iz gledanja krimića...

Oni koje ne vole ovaj film i njegov scenarij uspoređuju ovaj film sa manje uspjelim Ritchiejevim 'Revolverom', te ih živcira neprirodna brbljavost svih likova. Ljubiteljima filma, poput kritičara Berardinellija, sviđa se ta duhovita posveta 'tvrdokuhanim krimićima', te uspoređuju 'Opake igrače' s filmom 'Cmok cmok bang bang', još jednom neshvaćenom ali zabavnom krimi komedijom.