Kaos - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kaos

Kaos

Chaos (2006.)

Capitol Films / Blitz film i video

98' akcija, krimi, triler

Režija:           Tony Giglio

Uloge: Jason Statham, Ryan Phillippe, Wesley Snipes, Henry Czerny, Justine Waddell, Natassia Malthe

Scenario:        Tony Giglio

Producent/i:   David Bergstein, Steve Chasman, Huw Penalt Jones

Zemlja:          Kanada, Velika Britanija, SAD

Linkovi: trailer
imdb

Kaos

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.60
15
0.00

Dvojica policajaca kreću u potjeru za pljačkašima banke koji su, usprkos činjenici da nisu odnjeli ni novčića, iz nje izašli bogatiji za milijardu dolara.

Petorica pljačkaša upadaju u banku i sve koji se tamo zateknu uzimaju za taoce. Po dolasku policije njihov veliki vođa Lorenz (Wesley Snipes) kao uvjet za pregovore postavlja ultimatum da ih mora voditi detektiv Quentin Conners (Jason Statham). Riječ je o prekaljenom veteranu sklonom nepodopštinama koji se upravo vratio na dužnost nakon suspenzije. Njegovog bivšeg partnera Yorka, koji je trajno razriješen s dužnosti, zamjenio je rookie Dekker (Ryan Phillippe) kojem je to prvi radni dan.

Conners dolazi u banku opkoljenu specijalcima i pregovori počinju no njegov pomno razrađeni plan uništavaju specijalci koji započinju pravi mali rat usred kojeg toaci uspjevaju spasiti glave i pobjeći usprkos golemom kaosu. Nakon što se situacija smiri i dim slegne momci u plavom uviđaju da nisu taoci ti koji su napustili banku već pljačkaši. Još ih više iznenađuju netaknuti sefovi, a jedini trag koji uspijevaju pronaći je video zapis jednog od osumnjičenika.

U stanu osumnjičenika pronalaze 50 000 $ ukradenih iz policijske postaje, a dočekati će ih i Lorenzov telefonski poziv. Ispostavit će se da je za vrijeme pljačke milijarda dolara prebačena iz banke, a sve to samo je početak opće zavrzlame koja će uslijediti.

Nakon što se proslavio u akciću 'Transporter' iz 2002., Jason Statham se etablirao kao dežurni 'tough guy' što mu je, uz vrlo uspješan nastup u akcijskoj avanturi 'Dobar posao u Italiji', bila najbolja preporuka za ovaj film. Kako to i priliči ovakovoj vrsti filma pridodan mu je mlađahni partner Ryan Phillipe prepun entuzijazma i mladenačkog poleta.

U nekarakterističnoj ulozi glavnog negativca imamo prilike vidjeti Wesleya Snipesa (posljednji puta smo ga u ulozi bad guya gledali u davnom 'New Jack Cityju').

i.k.