Final Fantasy VII: Nova prijetnja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Final Fantasy VII: Nova prijetnja

Final Fantasy VII: Nova prijetnja

Final Fantasy VII: Advent Children (2005.)

Sony Pictures Home Entertainment / Blitz film i video

101' akcija, avantura, fantastika

Režija:           Tetsuya Nomura, Takeshi Nozue

Scenario:        Kazushige Nojima

Producent/i:   Shinji Hashimoto, Yoshinori Kitase

Zemlja:          Japan

Linkovi: imdb

Final Fantasy VII: Nova prijetnja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.40
10
0.00

Dugo očekivana ekranizacija najpopularnijeg, sedmog nastavka Final Fantasy RPG franšize je pred nama. Radnja je smještena dvije godine nakon završetka igre.

Kada se jedna računalna igra proda u gotovo 10 miljuna kopija logično je da se snimi film koji, ma koliko loš bio jednostavno ne može propasti (što ne znači da ukoliko niste fan igre film valja preskočiti, naprotiv).

Nakon prvog djela koji se nakon pompoznih najava pojavio 2001. i, usprkos revolucionarnoj tehnici animacije, doživio fijasko na kino blagajnama distributeri su odlučili odigrati na sigurno i usmjeriti daljnje nastavke direktno na video.

Film se kronološki nastavlja na sedmi nastavak igre, točnije smješten je dvije godine nakon iste. Glavni negativac Sephiroth je svladan, a oko ruševina nekada velebnog glavnog grada Midgara razvila se nova kolonija poznata kao Edge. Glavni heroj Cloud je sa svojim ljudima napustio herojski posao i bacio se u novi biznis - dostavu (motori i mačevi uključeni).

Planet zahvaća epidemija, misteriozna bolest zvana Geostigma koja najviše pogađa djecu. To prisiljava Clouda, kojeg bolest također pogađa, na povratak starom zanatu odnosno spašavanje stvari.

Ljubitelji vrhunske animacije i posebice igre progutati će ovaj naslov neovisno o tome što mi ovdje napišemo no ukoliko ne spadate u niti jednu od ovih skupina nije na odmet pogledati oko čega se digla tolika prašina.

i.k.