Quadrophenia - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Quadrophenia

Quadrophenia

Quadrophenia (1979.)

Rhino / Continental film

120' drama, glazbeni

Režija:           Franc Roddam

Uloge: Phil Daniels, Mark Wingett, Philip Davis, Leslie Ash, Garry Cooper (II)

Scenario:        Pete Townshend, Dave Humphries, Franc Roddam, Martin Stellman

Producent/i:   Roger Daltrey, Pete Townshend, John Entwhistle

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Quadrophenia

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Filmska verzija neobične rock opere legendarnih Whoovaca priča je o otuđenom mladiću iz radničke obitelji koji nastoji pronaći svoje mjesto pod suncem.

Baš kao što je bio slučaj sa 'Tommyjem', njihovim prvim velikim konceptualnim albumom i rock opera 'Quadrophenia' legendarnog britanskog sastava 'The Who' poslužila je kao inspiracija za film.

U centru radnje je Jimmy, mladić iz Londona sa sredine šezdesetih koji živi s roditeljima koji ga ne razumiju radeći na dead-end poslu bez perspektive. Opsjednut je svojom Vespom s kojom se vozika po cijele dane družeći se sa prijateljima iz bande Mods. S Modovcima odlazi na tri dana u obalni gradić Brighton gdje se susreću najvećim rivalima, punk Rockerima.

Jimmyju se posreći kod lokalne djevojke Leslie, a uspjeva se zbližiti i sa Stingom, vođom Modovaca kojem se oduvijek divio. Sve ono što je bilo lijepo tih nekoliko dana istopi se u trenutku povratka u sumorni London gdje ga čeka razočaranje za razočaranjem. To ga baca u veliku depresiju i tjera na povratak u Brighton.

i.k.