Specijalci - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Specijalci

Specijalci

S.W.A.T. (2003.)

Sony Pictures Entertainment

118' akcija, triler

Režija:           Clark Johnson

Uloge: Samuel L Jackson,  Colin Farrell, Michelle Rodriguez,  LL Cool J,  Josh Charles,  Jeremy Renner,  Brian Van Holt, Olivier Martinez

Scenario:        David Ayer, David McKenna

Producent/i:   Neal H. Moritz, Dan Halsted, Chris Lee

Linkovi:

službeni site

 

Specijalci

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.40
25
0.00

DragonRage 08.07.2005 Ocjena recenzije : 2.75

Ah, serije.......

Ekranizacije stripova i serija iz 70-ih i 80-ih su popularnije nego ikada prije.Eto trenutačno se snima ekranzacija Proroka Miamia, u kojoj glavnu ulogu također Colin Farrell, obećavajuće je kod te ekranizacije što je redatelj Michael Mann, koji je ujedno i autor serije.Dakle, neke su uspješne npr Nemoguća Misija, a neke su katastrofa, poput recimo Osvetnika as Sean Coneryem.Ovu ekranizaciju Specijalaca, nebih nazvao lošom, ali ni posebno dobrom, onako osrednje.Zanimljivo da je projekt istog naslova bio spominjan još sredinom 90-ih, i u njemu je glavnu ulogu trebao igrati ni više, ni manje nego Schwarzenegger(e to bi bio akcić).Sad, dali se radilo baš o ekranizaciji ove serije ili ne , nisam siguran.Ovaj film se nemože pohvaliti ničim posebnim osim glumačkom postavom.Režije se prihvatio Clark Johnson, inače redatelj Tv policijskih seria poput NYPD Blue, Red i Zakon, The Shield itd.Dakle pravi čovjek za takav posao, jer se snalazi s takvim temama, no negdej je zaštekalo, možda se je malo ustrtario jer mu je ovo prvi igrani film, a nije isto snimati film ili seriju, ili je bilo nešto drugo u pitanju.Jer je svoj posao obavio tek prosječno, film se i nemože baš pohvaliti sa Bog zan kakvom akcijom, a i odnos između likova je mlak.Scenarij su napisali David Ayer(Prljavi Plavci, Dan Obuke) i David McKenna(Blow).Dakle dobri i obečavajući scenaristi, od kojih je jedan(Ayer)već obrađivao slične teme s policajcima.No, očito se njih dvoje nisu moglu dogovoriti dali če priči pristupiti sa dozom realizma ili će napisati čistokrvni akcić, tako da smo nakraju dobili jedan osrednji mix.No kao što rekoh glumačka ekipa je impresivna Samuel L.Jackson, Farrell, LL Cool J itd.Ali ni oni se nisu posebno iskazali, Jackson je svoju rolu odradio tek rutinski, ostali su s malo više potrudili, no ništa za pamčenje.No unatoć manama S.W.A.T. je uspio zaraditi prilično veliku svoticu love, pa je samo pitanje kad će se recimo ekranizirati A-team, ili nešto slično.Osrednje ali ne i preloše.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

luky11 05.06.2005 Ocjena recenzije : 3.0

S.W.A.T.

film je dobar unatoč lošim kritikama.Posebno je stvoren za ljude željni akcije.Sasvim solidno je snimljen i sa odličnom glumačkom ekipom.Pun je adrenalina,samo poslije filma nemojte odmah stavljati neki drugi nego malo porazmislite o ovom filmu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ALIEN 5 04.07.2004 Ocjena recenzije : 2.0

Ajme majko..

Katastrofa od filma.....I ne vucite me za jezik da krenem nabrajati sve gafove u filmu kojih ima napretek..........

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dracula 22.05.2004 Ocjena recenzije : 0.0

smeće

Ovaj film je baš to, jadno smeće koje nemože poslužiti ni za opuštanje ni za bilo što drugo. Od takvog filma nisam previše niti očekivao, ali barem sam mislio da će biti zanimljiv, što svi i očekuju od tog tipa filmova. Nema u njemu nimalo zabave, samo tipično holivudske akcijske scene koje su već milijun puta viđene i umobolno glup zaplet kojeg bi prosjećni 10-godišnjak mogao bolje osmisliti. Najsmješnije je to što redatelj u komentarima govori da je snimio realističan film o životu američkih specijalaca. Ed Wood je snimao mnogo realističnije filmove. Pri tome ne mislim na specijalne efekte nego na supermene u specijalcima.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

-ante 10.05.2004 Ocjena recenzije : 5.0

još jedan

od onih filmova čija je svrha samo ostvariti veliku komercijalnu dobit, tj. namlatiti lovu, bez ikakvoga poriva za umjetničkom vrijednošću filma.
takvih filmova se ja grozim, i prezirem ih iz dna duše.
nije mi shvatljivo kako netko ovakav film za poluidiote može ocijeniti peticom, a genijalnim filmovima kao što su sati ili lost in translation dati jedinicu.
nažalost ima nas svakakvih, pa se i to vrlo često nažalost događa.
ovaj film ocjenjujem ponovo nulom. i to tako jadnom i mizernom nulom, da ne želim sramotiti broj nula. stoga, ispričavam se tomu jadnom broju kojim sam morao ocijeniti ovaj film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: