Pljačkaš dječjeg lica - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pljačkaš dječjeg lica

Pljačkaš dječjeg lica

Little Man (2006.)

Sony Pictures, Continental Film

90' komedija, krimi

Režija:           Keenen Ivory Wayans

Uloge: Marlon Wayans, Shawn Wayans, Tracy Morgan, Kerry Washington, John Witherspoon, Lochlyn Munro, Fred Stoller, Damien Wayans, Gary Owen, Chazz Palminteri

Scenario:        Keenen Ivory Wayans, Shawn Wayans, Marlon Wayans

Producent/i:   Keenen Ivory Wayans, Shawn Wayans, Marlon Wayans, Rick Alvarez, Lee R. Mayes

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer

Pljačkaš dječjeg lica

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.14
7
0.00

Kako izgleda kad se patuljasti pljačkaš nađe u kolijevci poštenog bračnog para bez djece, pogledajte u novom čudu iz filmske radionice braće Wayans.

Redatelj 'Mrak filma', Keenen Ivory Wayans, vraća se nakon relativnog neuspjeha s 'White Chicks' iz 2005. komedijom 'Pljačkaš dječjeg lica'. U naslovnim ulogama pljačkaša i njegova posvojitelja su Keenenova dva mlađa brata i stalna suradnika Marlon i Shawn koji su zajedno s njim napisali i scenarij, a u filmu glumi i sve traženija Kerry Wasgington ('Ray', 'Gospodin i gospođa Smith'). Marlon Wayans je čudima kompjutorske tehnologije pretvoren u predškolskog dječačića, tako da je ulogu u ovom filmu u odigrao služeći se uglavnom mimikom lica.

Po izlasku iz zatvora patuljasti kradljivac dragulja Calvin Sims (Marlon Wayans) odlučuje reći zbogom kriminalu i povući se u mirovinu – ali ne prije nego li izvede još jednu veliku pljačku. Mafijaški boss ponudio je Calvinu i njegovom bivšem partneru Percyju P. (Tracy Morgan) 100 000$ za krađu slavnog Kraljičinog dijamanta. Calvin računa da će operacija proći glatko, ali pljačka se izjalovi i Calvin igrom slučaja ubacuje dragulj u torbicu Vanesse Edwards (Kerry Washington). Vanessa i njezin muž Darryl (Shawn Wayans) vraćaju se kući ne znajući da su postali pijuni u igri visokih uloga. Njih pak muči nešto drugo: Darryl želi postati otac, a Vanessa, koja je tek nedavno postala potpredsjednica u firmi, zabrinuta je da bi joj dijete odmoglo u karijeri...

Nakon što načuju razgovor između Darryla i Vanesse, Percy i Calvin smisle plan kojim će iskoristiti njihovu nesigurnost: Calvin će se kao maleni napušteni dječak uvući u njihov dom i pobjeći s dijamantom. Kad pronađe dječačića u košari na svom kućnom pragu, Darryl inzistira da svoje roditeljske sposobnosti dokaže na novopridošlom siročetu. Dok ostali slatkom dječačiću donose poklone, Vanessin sumnjičavi otac Pops (John Witherspoon) odlučan je u namjeri da raskrinka Calvina kao varalicu.

Pljačkaš dječjeg lica je kod kritičara loše prošao, film nazivaju neukusnim, a kompjutorski smanjenu verziju Marlona Wayansa neuvjerljivom. Film je navodno cijepljen od humora, likovi su plošni, a kritičar Kanzas City Stara Loer Lockerby izjavio je: 'Strahujem za čovječanstvo'. Dakako, našlo se i onih koji film hvale ističući vrlo uspješne glumačke gegove, slapstick elemente i viceve.

p.h.