Lov na hakera - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Lov na hakera

Lov na hakera

Takedown (2000.)

Dimension Films / Blitz film i video

92' akcija, triler

Režija:           Joe Chappelle

Uloge: Skeet Ulrich, Russell Wong, Angela Featherstone, Donal Logue, Christopher McDonald, Master P, Tom Berenger, Jeremy Sisto, Amanda Peet

Scenario:        David Newman, Leslie Newman, John Danza, Howard A. Rodman

Producent/i:   Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Danny Dimbort, Avi Lerner, Andrew Rona

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Lov na hakera

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Film inspiriran Kevinom Mitnickom, najpoznatijim hakerom svih vremena, nastoji nam približiti njegove hakerske pothvate.

Za praćenje ovog filma potrebno je poznavati pozadinu glavnog lika Davida Mitnicka, s obzirom da govori o njegovoj karijeri s one strane zakona. Riječ je o prvom pravom i vjerojatno medijski najpoznatijem hakeru koji je još početkom devedesetih upao u sustave divova poput Fujitsua, Nokie, Motorole i Suna.

Napokon je osuđen 1995. nakon čega je proveo pet godina iza rešetaka. Tri godine nakon puštanja zabranjeno mu je korištenje bilo kakve telekomunikacijske tehnologije izuzev fiksnog telefona. Tek nakon podnesene žalbe i novog procesa izborio sa za nešto što danas svi shvaćaju zdravo za gotovo - pristup internetu.

Njegova je priča inspirirala već dvije knjige, 'The Fugitive Game' napisane iz Mitnickove perspektive i 'Takedown', čije autor je čovjek zaslužan za Davidovo privođenje. Ta je knjiga poslužila kao predložak za ovaj film koji se djelomično drži njenog sadržaja no niti u jednom trenutku ne možemo vidjeti što to glavni protagonist pokušava hakirati.

i.k.