Garfield 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Garfield 2

Garfield 2

Garfield: A Tail Of Two Kitties (2006.)

20th Century Fox / Continental Film

78' animirani, komedija, obiteljski

Režija:           Tim Hill

Uloge: Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt, Billy Connolly, Ian Abercrombie, Roger Rees, Lucy Davis

Scenario:        Joel Coen, Alec Sokolow

Producent/i:   John Davis

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Garfield 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.33
9
0.00

Proždrljivi stripovsko-filmski mačak dovukao se do Velike Britanije, zamijenio identitet s dvorskim mezimcem Princeom i opet uvukao sebe i Jona u nove nevolje. 

‘On je lijen, smiješan, zapetljan i ima stav. Nije bitno je li vam 5 godina ili 50, s Garfieldom se svi mogu poistovjetiti’, rekao je producent John Davis, prezimenjak autora Garfielda, Joea. Režiju filma, u kojem se kombinira akcija i kompjutorska animacija, potpisuje Tom Hill (scenarist popularnog crtanog serijala 'SpongeBob Squarepants'), a scenarij potpisuju Joel Cohen i Alec Sokolow, (koscenaristi 'Garfielda', 'Just Married’ i ‘Popust na količinu’).

Angažirana je impresivna glasovna postava. Billu Murrayju kao Garfieldu se pridružuje Tim Curry kao glas Princea, Bob Hoskins kao glas buldoga Winstona, Rhys Ifans ('Notting Hill') kao glas škotskoga zeca McBunnyja, Jane Leeves ('Frasier') kao glas patke Eenie, a gusanu Christopheu glas je posudila Sharon Osborne.

Garfield (Bill Murray/Filip Šovagović), najpoznatiji svjetski mačak, krenuo je u invaziju na Veliku Britaniju. Sa svojim psećim pratiocem Odiem otputovao je ‘preko bare’ kako bi iznenadio svoga vlasnika, Jona Arbucklea (Breckin Meyer/Franjo Dijak), koji u Londonu namjerava zaprositi svoju djevojku, veterinarku Liz Wilson (Jennifer Love Hewitt/Iva Šulentić).

Garfield je došao, vidio i osvojio: Big Ben, Buckinghamsku palaču, Scotland Yard te svoje novo omiljeno jelo – pitu. Kao što i dolikuje avanturi ovog mačjeg fenomena, Garfield se zamjenjuje s Princem (Tim Curry/Boris Miholjević), kraljevskim mačkom koji je upravo naslijedio dvorac. Na velikom imanju, koje Garfield sada zove svojim domom, on dobiva kraljevski tretman, koji uključuje i batlera te međunarodnu skupinu četveronožnih pratitelja i sluga. To je život dostojan samog kralja, iako je Garfield ipak samo princ. Ali nije sve tako savršeno u njegovom novom kraljevskom životu. Lord Dargis (Billy Connoly/Sven Medvešek) koji će nasljediti imanje ako se Princu/Garfieldu nešto dogodi, kuje opaki plan riješavanja nepoželjnog mačka...

Unatoč tome što je 'Garfield 2' navodno bolji od svog prethodnika, kritike (Rotten Tometoes) su dosta loše. Film je navodno dosadan, pravocrtan i cijepljen od humora, pa John Beifuss (Commercial Appeal) roditeljima preporuča da djeci, umjesto vremena provedenog u kinu kod kuće čitaju bajke. Među rijetkima koji film hvale našlao se Andy Cordova iz Arizona Republic koji kaže: ‘Film je brz, mjestimično zabavan i nasmijava djecu’.

p.h.