Holding - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Holding

Holding

Holding (2001.)

HRT, Družbafilm

102' komedija

Režija:           Tomislav Radić

Uloge: Igor Mešin, Dubravka Ostojić, Mirta Zečević, Draško Zidar, Suzana Nikolić, Ljubomir Kerekeš, Ivo Gregurević, Renata Sabljak, Dario Marković

Scenario:        Tomislav Radić, Ognjen Sviličić

Producent/i:   Drago Bilić

Zemlja:          Hrvatska

Linkovi: IMDb

Holding

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Miroslav je pravi zagrebački dečko i vlasnik fotokopiraone, koji pod kraj milenija, u jeku akumulacije kapitala, gleda kako bi i sam ušao u unosniji posao.

Bliži se Božić i vrijeme darivanja te mu na pamet padne dobra poslovna ideja - milenijske vinske čestitke. Ideju ima, ali mu zato nedostaje novca. Odluči posuditi lovu od susjeda Žabe, bivšeg dečka svoje sestre Bibe. Žaba mu bez ustručavanja posudi lovu, jer mu se učini da je Mirekova ideja dobra i da će biti unosna.

Mirek okuplja radnike za posao i daje oglas u novine, na koji se javlja povratnica iz Njemačke Tea. Svidi se Mireku i on je zaposli. Problemi nastaju s Mirekovim dobavljačem vina. Njegovo vino je prekiselo i treba naći drugog dobavljača. Uđe u posao sa Šušnjarom, koji se bavi mutnim poslovima. Da dobije od njega vino, mora sakriti četiri prokrijumčarena Kurda u svoj stan. Šušnjarino vino je preslatko, ali Božić je pred vratima i Mirek nema vremena za traženje novog dobavljača.

U stanju poduzetničkog očaja, utjehu nalazi u Tei. No treba i vratiti dug. Mirek nema para za Žabu pa Žaba unajmljuje utjerivače dugova braću Borisa i Igora. Oni mu prijete gubitkom glave i Mirek mora pošto poto nabaviti novac, ako ne želi da mu zdravlje bude vidno oštećeno.