Zemlja slobode - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zemlja slobode

Zemlja slobode

Freedomland (2006.)

Columbia Pictures / Blitz film i video

113' krimi, drama, misterija

Režija:           Joe Roth

Uloge: Samuel L. Jackson, Julianne Moore, Edie Falco, Ron Eldard, William Forsythe, Anthony Mackie, Aunjanue Ellis, LaTanya Richardson, Clarke Peters, Peter Friedman

Scenario:        Richard Price

Producent/i:   Charles Newirth

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Zemlja slobode

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.50
8
0.00

Holly-Man 20.09.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Tuga i žalost

Uz obećavajuće glumce (Jackson&Moore) dobio sam samo 90-tak min dosade...i jedva odgledao do kraja.
Sam početak filma je zanimljiv (nekih 5min) u kojem otkrivamo da je Moore-ici nestalo dijete...al sve ostalo je čista koma. Žao mi je bačenog vremena (osim prvih 5 min) :(

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

New Cutter 02.12.2006 Ocjena recenzije : 0.0

APP Care

Film je stvarno pobrkan u zanrovima, predvidiv, mucno spor i "tugaljivo" zamoran. Bjez'te...
Larry King je za ovaj film rekao da je fantastican thriller. Nadam se da su mu dobro platili za tu recenicu. Jer je u protivnom BUDALETINA. Whatta crappy movie, whatta waste of time. Yuck

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Semmy 03.10.2006 Ocjena recenzije : 1.0

Slažem se!

Stvarno neugodno iznenađenje!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 02.10.2006 Ocjena recenzije : 3.0

Neugodno iznenađenje

Kada se ovaj film pojavio u videoktekama odlučio sam ga što prije podići i pogledati. Najviše zbog činjenice da su u glavnim ulogama Samuel L.Jackson i Julianne Moore, odlični glumci kao stvoreni za mračne trilere.
Kako sam se samo razočarao!
Iako sebe smatram prilično tolerantnim gledateljem koji može svašta pogledati, ovo je jedan od rijetkih filmova koji sam jedva odgledao do kraja i samo sam pogledavao na sat koliko još ima do kraja.
O samom filmu nisam puno znao (donekle i nisam želio puno znati, nego sam htio da film ostavi što bolji dojam na mene) ni na kraju filma nisam bio puno pametniji.
Prve stvari koje su mi pale na pamet su mnoga pitanja koja su ostala bez odgovora. Kakav se ovdje film uopće htio snimiti? Što je Jacksona, Moore, Falco i druge odlične glumce uopće privuklo snimanju ovog filma kada sam siguran da mogu birati u kojim će filmovima glumiti?
Film počinje kao obećavajući triler, pretvori se u dramu, pa opet u triler, pa se u prvi plan stavlja rasna netrpeljivost...redatelj Roth izgleda se nikako nije mogao odlučiti. Lik brata Julianne Moore (glumi ga odlični Eldard) je potpuno nedorečen i neiskorišten i, ispostavilo se, postpuno suvišan u filmu. Odnose Jacksona i njegovog sina u zatvoru nije razrađen do kraja....mogao bi tako nabrojiti dosta nedostataka.
Možda se nekome film i svidi, ali ja mu dajem prolaznu ocjenu samo zbog pojave Jacksona u filmu i iskreno se nadam da se više neće pojaviti u ovako lošem filmu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: