Leon profesionalac - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Leon profesionalac

Leon profesionalac

Léon (1994.)

Les Films du Dauphin, Sony Pictures

110' akcija, krimi, drama

Režija:           Luc Besson

Uloge: Jean Reno, Gary Oldman, Natalie Portman, Danny Aiello, Peter Appel, Wili One Blood, Don Creech

Scenario:        Luc Besson

Producent/i:   Claude Besson, Luc Besson

Zemlja:          Francuska

Linkovi: IMDb

Leon profesionalac

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.69
45
0.00

lincoln_osiris(RDJ) 19.09.2011 Ocjena recenzije : 5.0

He said: Go back inside!

Odlična režija poznatog majstora Luc Bessona, nikad bolja gluma Jean Renoa, iznenađujuće dobra izvedba mlade Natalie Portman te zastrašujuća, genijalna izvedba glavnog negativca Garya Oldmana čine ovaj film vrhunskim akcijskim remek-djelom koje bih preporučio svakome!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jack 16.02.2011 Ocjena recenzije : 0.0

remek djelo

ovaj film prvi put kada sam ga gledao odusevio me je.Jedan strasno dobro reziran film scene akcije su odlicne.Geri oldman je prosto nevjerovatno dobar zasluzio je oskara jer je stvorio jednog velikog filmskog negativca.Jean Renou je ovo najbolja uloga u karijeri.Zaboravio sam reci da je ovo strasno emotivan film.Kraj filma je odlican bas onakav kakav je trebao da bude.Lucu Bessonu JE OVO NAJBOLJE REZIRANI FILM MENI CAK I BOLJI OD PETOG ELEMENTA.JEDNO DIVNO FILMSKO OSTVARENJE

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

theMarioSisko 05.01.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Sve što je lijepo, rijetko je!

Što se filma kao djela tiče, tražio sam mu zamjerku od početka i imao sam je sve do kraja. Film je u meni stvorio jednu glad za spektakularnima završetkom i za adrenalinom. I taman kad sam pomislio da je tako nedorečen, ali ne i loš, dogodi se taj kraj koji cijeli film obuhvati na najbolji mogući način i svih 110 minuta pretvori u jedno fantastično djelo ovog fantastičnog francuskog filmaša. Gary Oldman oduševljava, a sad kad gledam Natalie Portman, shvatim koliko ona zapravo može, a još nije. Nadajmo se i da hoće. Film preporučam svima, a ponajprije sebi da ga pogledam po stare dane još jednom! :)
Ocjena 5!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blue 13.10.2009 Ocjena recenzije : 2.0

Vrhunski

Luc Besson,cijenjeni i vjerovatno najbolji francuski filmaš stvorio je ovo vrhunski režirano i odglumljeno djelo koje bi trebalo postati klasik i kult.
Jean Reno je vjerovatno odgigrao najbolju ulogu u karijeri,a Natalie Portman je briljirala.Gary Oldman je bi sigurno zaslužio nominaciju za oskara za vrhunski odigranu ulogu negativca da ima pravde u fimlskoj industriji.
Priča nije samo akcijski,kriminalistički triler nego i drama o spoju nevine,tužne djevojčice koja pati zbog maskara svoje obitelji i hladnokrvnog,povučenog plaćenog ubojice koji nikad nije prema nekome pokazivao emocije a kamoli se snašao u očinskoj ulozi.Ovaj film će vas očarati nekim okrutnim scenama,vrhunskom akcijom i dirljivim emocionalnim trenucima.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

julija-sugar_girl 15.06.2008 Ocjena recenzije : 0.0

e jel neko mozda zna kak se zove pjevač koji pjeva Marrie Claire ili where are you go my lovely....??

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

BOBI 06.11.2006 Ocjena recenzije : 3.75

Majstorski!!!

Luc Besson nije mogao snimiti bolji film od akcijske drame "Leon", gdje je sjajno izrežirao kadrove od prve do zadnje minute filma!

Naravno redatelj je napravio još neke izvrsne filmove kao što su "Peti Element" i "Veliko plavetnilo", ali ovaj film treba izdvojiti zbog odličnih glumaca, priče i režije. Glumci su sjajni, Jean Renou paše uloga policajca koji nije previše društven, Gary Oldman je dokazao da je jedan od najboljih glumaca u hollywoodu (izdvajam scenu gdje se kljuka tabletama i scenu u wc-u od policijske postaje), ali Natalie Portman je nevjerojatna i pomisao na to da je prošle casting od toliko ljudi je zbilja zadivljujuće. Ja smatram da je Portmanica jedna od talentiranijih glumica i to je odlično pokazala u ovome filmu i izdvojio bi ne samo dobro odglumljenu, nego i majstorski izrežiranu scenu gdje mala klinka u suzama čeka da joj susjed spasi život otvarajući joj vrata da ne završi kao i njeni roditelji, pa otvaranje vrata se prikaže kao spas i klinka zablista od svijetlosti koja prodire iz vrata. Složio bi se i sa time da "Leon" ima jedan od boljih krajeva u filmskoj povijesti (pogledajte film i presudite sami), gdje se odlično uklopila stvar od Stinga "Shape Of My Heart".

Ako do sada niste pogledali film, mislim da biste bili previše okrutni prema sebi ako ga ne pogledate što prije zato jer ovaj film pruži odličnu zabavu pokrenutom sjajno izrežiranim kadrovima i uzbudljivim akcijskim trenucima, a i emocije su zagarantirane.
ocjena filma: 5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: