Svakog gosta tri dana dosta - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Svakog gosta tri dana dosta

Svakog gosta tri dana dosta

You, Me and Dupree (2006.)

Universal Pictures / Continental film

108' komedija

Režija:           Anthony Russo, Joe Russo

Uloge: Owen Wilson, Kate Hudson, Matt Dillon, Seth Rogen, Amanda Detmer, Michael Douglas, Ralph Ting, Keo Knight, Todd Stashwick

Scenario:        Mike LeSieur

Producent/i:   Owen Wilson, Scott Stuber

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Svakog gosta tri dana dosta

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
26
0.00

Owen Wilson je simpatični uljez u novopečenoj bračnoj idili Kate Hudson i Matta Dillona. Dvoje je taman. Dupree je višak.

Owen Wilson, producent komedije 'Svakog gosta tri dana dosta', režiju je povjerio braći Anthonyu i Joeu Russo, dosad uglavnom tv redateljima koji su za serijal 'Arrested Development' (kojeg ste mogli pratiti i na HRTu) pobrali brojne nagrade. Osim vrućeg casta s podebljim iskustvom u sličnim bračnim, predbračnim i ljubavnim komedijama: Owen Wilson ('Lovci na djeveruše'), Kate Hudson ('Kako izgubiti frajera u 10 dana') i Matt Dillon ('Svi su ludi za Mary'), senzacije oko filma dodatno su podebljane glasinama o ljubavnoj vezi na relaciji Hudson – Wilson koja se navodno rasplamsala baš na setu tog filma.

Carl (Dillon) i Molly Peterson (Hudson) upravo su se vjenčali na Havajima i sve izgleda savršeno; imaju prekrasnu novu kuću i karijere im cvjetaju. No, evo i problema na obzoru. Randy Dupree (Wilson), Carlov kum i prijatelj iz djetinjstva, zbog odlaska na njihovo vjenčanje dobiva otkaz na poslu i ostaje bez stana. U početku Dupree zamoli novopečene mladence da prespava kod njih na kauču noć-dvije, dok se ponovno ne sredi. No, njegov boravak u kući se neplanirano oduži, a vrckasti i bezbrižni Dupree sve se više zbližava s Molly, što počne mučiti kronično iscrpljenog i napetog radoholičara Carla. Uskoro cijela obitelj, pa čak i Mollyn otac (Michael Douglas) počnu prihvaćati uljeza bolje no što prihvaćaju vlastitog zeta, a migrenoznog Carla život u troje počne dovoditi do ludila. Dupree, čini se, nema namjeru otići.

Svakog gosta tri dana dosta' nije prošao baš najbolje na kritičarskim punktovima. Recenzenti ga nazivaju standardnim multipleks filmom i zamjeraju klišeiziranost, nedostatak humora i lošu glumu, posebno Wilsonu.

p.h.