Godišnjica mature - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Godišnjica mature

Godišnjica mature

Reunion (2001.)

FilmMates Partners LLC / Blitz film i video

94' drama

Režija:           Mark Poggi, Leif Tilden

Uloge: Billy Wirth, Jennifer Rubin, Corey Glover, Marlene Forte, Rainer Judd, Dwier Brown, Andres Faucher, Steven Gilborn, Georgia Simon, Rod Britt

Scenario:        Kimberly Shane O'Hara

Producent/i:   Maurizio Ameri, Joe Anderson

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Godišnjica mature

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
1
0.00

Generacija 81' okuplja se na dvadesetu godišnjicu mature što neki vide kao priliku da se pokažu u najboljem svjetlu dok druge muče strah i osjećaj manje vrijednosti.

Maturanti californijske srednje škole Nordhoff High okupljaju se na dvadesetu godišnjicu mature. Dan prije okupljanja grupica starih prijatelja organizira privatno druženje gdje se pripremaju za godišnjicu na kojoj se svatko nastoji dokazati pred bivšim razredom.

To se prije svega odnosi na razrednu drolju koja okupljanje vidi kao izvrsnu priliku da pokaže kako je uspjela u životu. Dežurni geek se pak preobrazio u putujućeg novinara te želi svima pokazati da su ga potcijenili.

Svježe razvedena žena grozi se od susreta sa bivšim mužem i njegovom novom slatkicom dok se bivši vojnik sprema objaviti svima kako je napustio armiju.

Zlatni dečko razreda završio je kao vozač autobusa što u njemu stvara strah od odbacivanja i osjećaj manje vrijednosti pored navodno uspješnih bivših kolega. Jedan od njih je i preminuo, no umjesto nesretnika pojavio se njegov brat u čijoj se pizzeriji i održava skup.

i.k.